Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 16 to 23 of 23

Thread: Trening czyni mistrza - poradnik dla początkujących graczy

Mr. Death Raphau's Avatar
    ja na początku (jak jeszcze nie byłem sławnym graczem) to założyłem sobie training acc i chodziło tylko o to żeby zapisywać sobie na małych biórowych karteczkach co robię nie tak i przyklejałem do monitora... Z czasem karteczek było coraz mniej (np. karteczka "rób scouta!!!"
    There is no RL, there is only AFK.

http://en.akinator.com/# He will guess any character!

It's over 9000!
    Hidden Text click here to show

Yabba my ICING!
    Hidden Text click here to show

Administrator FLaMeSeeKeR's Avatar
    Quote Originally Posted by Rafaello View Post
    ja na początku (jak jeszcze nie byłem sławnym graczem) to założyłem sobie training acc i chodziło tylko o to żeby zapisywać sobie na małych biórowych karteczkach co robię nie tak i przyklejałem do monitora... Z czasem karteczek było coraz mniej (np. karteczka "rób scouta!!!"
    Ja na innych kontach zawsze ćwiczę jakieś smieszne taktyki np łudzmi idziesz w mortary, czarodziejki robisz sie niewidzialnym i walisz partyzantke
    oczywiście trzeba się dobrze zabunkrować w bazie :P
    Takie granie bez stresu to tez dobry trening !
    Last edited by FLaMeSeeKeR; 19th September 2007 at 12:55 AM.

Boże... daj mi cierpliwość bo jak dasz mi siłę, to ich wszystkich rozpierdole!

Registered User Unskilled's Avatar
    Quote Originally Posted by Eolyner View Post
    trening=MICRO MICRO MICRO!
    Wiadomo że micro to podstawa. Tylko to że ktoś gra w to dobrze a inny tak sobie a jeszcze inny bardzo słabo to też zależy od kompa. Ja mam najzwyklejszą mysz za 20 zł, kompa ponad 5 lat (jedyne co wymieniałem to zasilacz i grafikę) i jak u mnie pojawi się z 40 unitów i to wszystko zaczyna ze sobą walczyć to klatki spadają mi do 8 na sekundę. I gdzie tu micro? =P Tak samo neta też mam lipnego i w co 3, może 4 grze delay sięga 3 sekund...+ lag. Gram w to długo i znam tą grę od podstaw, więc sądzę że gdybym miał lepszego kompa na pewno bym o wiele lepiej grał 80% win mógłbym zrobić

Registered User
    no i jeszcze trzeba wiedziec jaki unit > unit przeciwnika :P

Nom, to jest bardzo proste :P Na przykład: Jest mecz elf vs ud. Elf ma ma DH, Wardenke, z 4 driady i mass miśków a ud dk, lisz, z pare fiendów i mass niszczyciele. To wiadomo że elf będzie driadami atakował niszczycieli, a miśkami fiendy, dh dk itp. Ud natomiast fiendami driady a niszczycielami miśki ^^ Tylko trzeba jeszcze umieć micrować (i mieć tego możliwość) bo sama wiedza na niewiele się zdaje...

Registered User
    no wiec jak napisalam w poscie wczesniej. trening=MICRO MICRO MICRO!

Heh małymi armiami to mogę micrować, spox, ale jak mi przyjdzie grać wojskiem 80 food or more vs drugie 80 food i dojdzie do walki to klatki mi schodzą w momencie, co przypomina pokaz slajdów... i po prostu nie mogę wtedy ogarnąć niczego więcej poza herami... i może dlatego tak lubię rushować

Btw na pewno jest sporo innych graczy, którzy mają ten sam problem co ja...
    Last edited by Unskilled; 20th July 2008 at 10:19 PM.

Registered User
    Mam taki problem..jak zrobię wojsko zawsze boję się wyjść z miasta bo myślę że mnie ktoś zaatakuje...a kiedy już wyjdę staram się jak najszybciej wrócić..wojska do obrony juz nie moge zrobić bo populacja zapełniona....

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2