PDA

View Full Version : Serwer jest ale nie da się dołączyć?



ziom10
20th January 2010, 02:55 PM
elo, bardzo proszę o pomoc, używam ghost one, na ghost++ też tak miałem:
http://img193.imageshack.us/img193/4277/77515486.png
firewall wyłączony, na routerze [chyba] dobrze odblokowałem:
http://img193.imageshack.us/img193/1175/50078446.png
może chociaż ktoś to przetłumaczy na angielski to pójde do innego działu z tym problemem

Ludwiczek
20th January 2010, 06:57 PM
z jakiego portu korzysta gra? z jakiego ghost?

ps.
Tito na twoim GG, to Tito z naszego forum :P czy zbieżność nickow?

ps. a użyłeś search?

http://eurobattle.net/showthread.php?t=98924&highlight=can+join+own+game

http://eurobattle.net/showthread.php?t=77303

http://eurobattle.net/showthread.php?t=75925

poczytaj i jak uporasz się z tym, to napisz co dokładnie pomogło

to prawdopodobnie nie porty, nie firewalle czy cos tylko jak w większosci takich przypadków
loopback adapter
co i jak jest wyjaśnione pod jednym z powyższych linków

KaCzA
20th January 2010, 07:23 PM
z jakiego portu korzysta gra? z jakiego ghost?

ps.
Tito na twoim GG, to Tito z naszego forum :P czy zbieżność nickow?



od kiedy tito jest polakiem??;o xaxaxxa ludi to L4 juz ci ryje mozg xD

Ludwiczek
20th January 2010, 07:41 PM
infrakcja dla mendy, za OT!

Tito nie jest polakiem, co nie zanczy ze nie może używać GG,
serwery GG nie blokuja IP z zagranicy, wielu znajomych z EU, polaków czy też obcokrajowców, używa GG, wiec pytam z ciekawości :) ale jakże... kacza zawsze musi skomentować...

wziałbyś sie kurwa za pomaganie, chociaż by jakis pożytek z ciebie był :)
jak siedzisz przed kompem 24h :P

ps. nie jestem już na zwolnieniu, i nie musisz pisać na forum że byłem, to tak na marginesie :)

swoje glupie komentarze pisz w jak wygladacie i ew linkuj tematy, a nie zaśmiecaj kazdego.

KaCzA
20th January 2010, 07:49 PM
uwazaj bo tito zna polski ^^ to tak jak ja bym uzywal jakiegos macedonskiego komuikatora xD
mysl racjonalnie kochanie ^^ xD



przepraszam juz nie bede nic mowil ;d ja tez cie kocham ;* w pupke ;* ^^

ziom10
20th January 2010, 08:42 PM
yeah kurwa dzieki ziom:D
http://eurobattle.net/showthread.php?t=77303
ten temat pomogl, jak ci się moge odwdzieczyc xD
a tito to moj kolega z klasy:P
PS. jak się robi remake serwera?

Ludwiczek
20th January 2010, 09:30 PM
w trakcie gry (po załadowaniu mapy jak juz gra sie toczy):
!end

przed grą (jak bot założył grę i dołączają ludzie, zanim startenisz ją)
!unhost

ps. z Tito tak zapytałem bo mamy tu takiego jednego ;p
ps. co do odwdzięczenia... to jak jak będziesz miał możliwość, to znajdź i chęci i pomóż komuś innemu kogo spotkasz na drodze :)

obecnie interent (śledzę to od powiedzmy początków) posiada więcej potrzebujących i pytających o byle pierdołe niż takich co pomagają, zwlaszcza bezinteresownie,
zawsze tak było, ale z czasem proporcje silnie zwiększają się na rzecz tych wołających o pomoc.
Znajdz czasem, czas :) przypomnij sobie ze tobie ktos pomógł kiedys i po prostu pomóż

ps3. znalezienie linka ktory ci pomogl zajelo mi ok minuty, no dobra moze 2ch ;p w miedzczasie pijac kawe i ogladajac kilka innnych stronek

Ziutek
20th January 2010, 09:37 PM
hola hola na infrakcje trzeba sobie zasluzyc, to nie ma tak hop siup

Kacza jezeli chodzi o gg to sie mylisz, duzo obcokrajowcow tego uzywa, to ze Ty ich nie znasz i ze Tobie sie to wydaje jak uzywanie Macedonskiego komunikatora to wcale nie znaczy ze tak nie jest. Jezeli cos jest lepsze to czego tego nie uzywac, nawet jak jest z kraju, ktory Ci sie wydaje skansenem XXI wieku.

ziom10
20th January 2010, 10:50 PM
ej ale ja chce tak zeby nie wyrzucalo mnie z serwa, inni ludzie jakos tak robia

Ludwiczek
20th January 2010, 11:07 PM
w takim razie musisz bardziej precyzyjnie zadawac pytania :P

bo nie wiem czy chodzi ci o połączenie i wyrzucanie z serwera PVGPN (czyli rozłączanie z naszego xpama) czy chodzi Ci o to, że jak założysz serwer/grę, tzn hostniesz grę, wejdzie pare osób, a ty chcesz założyć nową, ale z tymi co już są, tzn rehostnąc ją pod nową nazwą?

1) boty maja wbudowany autoreconnnect do servera chyba co 30 sec, jak rozlaczy
2) wpisujesz !pub lub !pub -ap eu pro #1! (tzn !pub i nowe gn)
wtedy wy zostajecie w grze ale na gorze listy gier pojawia sie nowa gra pod zadanym przez ciebie nowym tytulem