View Full Version : Hip-hopolo
War_Chef
1st March 2005, 07:20 PM
Chciałem opowiedzieć o swoim poglądzie , nie wiem czy ktoś się z nim zgadza ale .................. Otóż ak to się stało że o zespole 18L mówi się :"Najlepszym zespołem hip-hopowym ( powinno być hip-hopolowym) jest 18L ! ! ! ???Co się dzieje ? Gówno rządzi ? Wielu reperów w Polce robi poprostu kicz i komerchę , np."Dla mnie masz Stajla" (tak beznadziejnego tekstu jeszcze nie słyszałem) .Nie doceniani są prawdziwi raperzy , którzy nie śpiwają "o Marzence" i jak za niątęsknią (Peja , Góral , Hemp Grup , O.S.T.R. , a kiedyś k44 , tede- tylko kedyś bo piosenka "Tedunio wiesz ?" to g*** ). http://www3.telus.net/jefmil/stairwaybackwards.htm zarąbiste piosenki (włącz obcję słuchania od tyłu-jest na stronie ) =D
FeniX`cK
1st March 2005, 07:39 PM
nie przesadzaj juz :p nie ktore piosenki maja fajne:p
Ja tam jestem jeszcze za Borixonem , fajne texty ma.
Terrorboy
1st March 2005, 07:50 PM
Nie jestem fanem hip-hopu, ale jest jedna stara piosenka, która mi sie podoba - "Antyliroy" zespołu Nagły Atak Spawacza^^
Znacie...? Albo to rapowa piosenka? Rap=hip-hop, czy to podobne style?
MiHu
1st March 2005, 08:42 PM
--=FeNiX[cK]=-- napisał(a)
Ja tam jestem jeszcze za Borixonem
+ onar, paktofonika, niektore pezet, lona i jeszcze sie kilka znajdze
MOODY
1st March 2005, 09:57 PM
ja hiphopu wogóle nie słucham...
MalaR_87
1st March 2005, 10:15 PM
Nagly atak spawacza z kapeli Napierdalator no gdzies mi sie to o uszy obilo, chyba stare to.
Bully
1st March 2005, 10:27 PM
War_Chef napisał(a)
Chciałem opowiedzieć o swoim poglądzie , nie wiem czy ktoś się z nim zgadza ale .................. Otóż ak to się stało że o zespole 18L mówi się :"Najlepszym zespołem hip-hopowym ( powinno być hip-hopolowym) jest 18L ! ! ! ???Co się dzieje ? Gówno rządzi ? Wielu reperów w Polce robi poprostu kicz i komerchę , np."Dla mnie masz Stajla" (tak beznadziejnego tekstu jeszcze nie słyszałem) .Nie doceniani są prawdziwi raperzy , którzy nie śpiwają "o Marzence" i jak za niątęsknią (Peja , Góral , Hemp Grup , O.S.T.R. , a kiedyś k44 , tede- tylko kedyś bo piosenka "Tedunio wiesz ?" to g*** ). http://www3.telus.net/jefmil/stairwaybackwards.htm zarąbiste piosenki (włącz obcję słuchania od tyłu-jest na stronie ) =D
18l jak dla mnie qrwa pseudo-hip-hop. Wiecie co o nich gdzieś słyszałem??? Ze po prostu przerobili 2 kawałki jakieś zespołu nie z Polski i wypuscili jako swoje, a jakis dziennikarz ktory o tym wspomniał dostał przez globus od goscia z 18l. Jak dla mnie totalny syf, po prostu tak samo jak Mezo=wiesniak. WWO, Fenomen, Paktofonika rulezz
FeniX`cK
2nd March 2005, 04:46 PM
Terrorboy napisał(a)
Nie jestem fanem hip-hopu, ale jest jedna stara piosenka, która mi sie podoba - "Antyliroy" zespołu Nagły Atak Spawacza^^
Znacie...? Albo to rapowa piosenka? Rap=hip-hop, czy to podobne style?
tez gdzies to slyszalem ... ale textu nie pamietam;/ jakis koles chyba kiedys chcial zebym mu to zassal z neta ale juz tego nie mam bo to dawno bylo :(
terror jak malo zajmuje i jestes szczesliwym posiadaczem daj na forum :D
cRun
2nd March 2005, 05:10 PM
Nagly Atak to jedyny zespol hh, ktory toleruje. A to jest cos. ;D
Naddar
2nd March 2005, 06:08 PM
a ja zadnego nie lubie ;qqq
Bully
2nd March 2005, 06:34 PM
cRun napisał(a)
Nagly Atak to jedyny zespol hh, ktory toleruje. A to jest cos. ;D
Sry Crun ale Nagły Atak to nie jest hip-hop:)
cRun
2nd March 2005, 06:37 PM
hmm, to co? ^^;;
War_Chef
4th March 2005, 10:51 AM
a ktoś wszedł na tego linka ????
Bully
4th March 2005, 03:22 PM
cRun napisał(a)
hmm, to co? ^^;;
Jak dla mnie pseudo hip-hop. Kolesie chca robic hip-hop nie majac o tym najmniejszego pojecia niestety:>
cRun
4th March 2005, 04:16 PM
imo oni chca sobie po prostu porobic jaja - tak wnioskuje z tekstow? Poza tym: czym sie ten "pseudo" hip hop rozni od prawdziwego?
MiHu
4th March 2005, 05:06 PM
pseudo hh to nie slyszalem ......a moze chodzi o psycho rap ? ^^
Elf
8th March 2005, 03:35 AM
Co do 18L to oni są z mojej wioski: Płock :P mieszkali 2 bloki dalej od mojej babci... nawet ich troche znałem ale to jeszcze długooo długooo przed zepołem :P
Bully
8th March 2005, 11:40 AM
MiHu napisał(a)
pseudo hh to nie slyszalem ......a moze chodzi o psycho rap ? ^^
Mowiac pseudo hh mam na mysli ze nie jest to prawdziwy hip-hop, ale to tylko moje zdanie:)
Piwko
9th March 2005, 07:05 PM
Bo fakt jest taki, że nie ma już dobrego praktycznie HH, a jak jest to jest on tuszowany takimi badziewiami jakie nadają własnie 18L, wszystkie Donie Libry i inne badziewia... jak kiedyś jeszcze coś słuchałem Pl hh... tak teraz już nie słucham nic... w sumie to Peja wydaje się prawdziwy, mimo że go nie słucham... strasznie drażni mnie Mezo i inne teraz te podperdółki zachodnich teledysków gdzie kolesie poubierani jak czarnuchy... laski też... i jadą... straszna paranoja... jedno jest pewne HH pl nie zmierza w dobrym kierunku... ale wiecie... młode laseczki takie 14 powiedzmy sikają jak słyszą donia... i inną reszte i te placki to wykorzystują ot taka prawda... ich to nie obchodzi, ważne żeby byli sławni... w sumie to taki hh jaki zapodają nam pseudo artyści, może w sumie tworzyć każdy... mi się wydaje że nie sztuką jest tworzyć tylko to co ludzie chcą słuchac... sztuką stworzyć jest coś co ludzie i będą chcieli słuchać i będa coś z tych piosenek mogli wynieśc dla siebie... tak mi się wydaje... niech chociaż mają te utwory jakieś przesłanie... ale gdzie tam... wogóle strasznie też mierżą mnie te teledyski w których te placki jadą bujaka czy coś takiego nie wiem... ale strasznie kiczowato to wygląda... wiem że dopóki to się nie zmieni Pl hh w moich głośnikach nie zagości ot to... jeszcze jedna sprawa... ktoś wspomniał o Borixonie... dla mnie... rasista... jak można spiewać coś takiego... "jestem dumny że moja skóra jest biała" czy coś takiego... przecież to jest rasizm... podkreślanie swojego koloru skóry... nie wiem... dziwne to dla mnie i go nietrawie... no cóż... pozostaje przy Tupacu... on juz spieprzyć nic nie spieprzy... hehe tak wogóle to mam więcej mp3 Tupaca niż miał sam Tupac... hehehe niektóre niekomercyjne remixy są naprawde bardzo ciekawe... acha jeszcze taka mała anegdotka co do zepsołu 18L... raz u nas w mieście mieli koncert hehe a to że nie miałem co robić to poszedłem zobaczeć na ryneczek co te zwisy tam zeprezentują... heheh i w pewnym momencie ktoś z publiki rzucił w nich jajkiem... autentycznie... i jeden z nich.. nie wiem który czy to był 1 czy 8 czy może L... nieważne... do mikrofonu zbulwersowany padoł: "A teraz piosenka dla tego skurw****a który rzucił jajkie... piosenka dla wszystkich skurw*****ów którzy rzucają jajkami" czy jakoś tak nie pamiętam dawno to było... i zgadnijcie co zaspiewali???.... A jak... no pewnie że "jak zapomnieć" no loooooooooooooooool :)
Skillzz
9th March 2005, 10:53 PM
O KURWA !! ZGADZAM SIÊ Z KA¯DYM S£OWEM. Sam lepiej bym tego nie ujął ( hmmm, no może jednak tak, nieważne :P ). :D
gangstarr, 2-pac, z polskiego grammatik. acha, i ostatnio G-Unit i fifty. ;]
Piwko
10th March 2005, 04:12 PM
Co do 50 centa... to macie tu fajną mp3 jak jedzie do podkładu z Benny Hilla, może ktoś słyszał, może nie... mimo wszystko podzielę sie z Wami:
http://www.hhspox.dobrzen.com/Wojciech/50cent.mp3
GugiN
12th March 2005, 12:23 AM
:P
bone thugs > all :D
hip hop z 1992-1998 > all :D
War_Chef
16th March 2005, 11:17 PM
wiesz PIWKO ? Sam bym tego lepiej nie ujoł !:D :cool: :D :cool: :D :cool:
Jeszcze jeden taki post, i wywale wszystkie twoje posty z mojego działu, i poproszę oficjalnie modków o bana dla ciebie. :) Dzięki za uwagę. :)
P.S. Nie wstawiaj więcej tego zasranego obrazka. Wszędzie go widze pod twoim postem, ustaw sobie jako siga jeżeli już musisz.
Pan_Krasnal
17th March 2005, 06:06 PM
War_chef bylem na tej stronce i nawet fajna. Najlepsze jest to ze piosenka Eminem jest taka sama od tylu i od przodu :):) a Britney spiewa po chinsku :) pozdro. Wiecej takich stronek, a co do postu to sie z toba zgadzam ale tedego piosenka mi sie podoba. najlepszy jesr Rap ale szyderczy rap (Abradab, Tede)
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.