View Full Version : UFO - czy istnieje naprawde??
MaRdoC
17th February 2005, 12:56 PM
http://www.wingmakers.pl/
takie ciekawostki, fajnie sie czyta... :)
Lukass
17th February 2005, 01:44 PM
Słyszałem ostatnio w radio, ze kręgi w zborzu zrobine gdzies w polsce przedstawiały budowe atomu co zostalo potwierdzne naukowo. WIec wydaje mi sie ze coś w tym jest. Kiedyś na Discovery oglądałem bardzo ciekawy program, grupa młodych naukowców próbowała za pomoca nowoczesnej techniki odtworzyc jeden z najprostrzych "kregów". Mieli na to całą noc, eksperyment sie nie powiód. NIe udadło im sie odtworzyc uw kregu. Potwierdza to, ze kregi nie są dziełem ludzkim. Oczywiscie nie wszystkie :)
Moldar
17th February 2005, 02:46 PM
lukass napisał(a)
Słyszałem ostatnio w radio, ze kręgi w zborzu zrobine gdzies w polsce przedstawiały budowe atomu co zostalo potwierdzne naukowo. WIec wydaje mi sie ze coś w tym jest. Kiedyś na Discovery oglądałem bardzo ciekawy program, grupa młodych naukowców próbowała za pomoca nowoczesnej techniki odtworzyc jeden z najprostrzych "kregów". Mieli na to całą noc, eksperyment sie nie powiód. NIe udadło im sie odtworzyc uw kregu. Potwierdza to, ze kregi nie są dziełem ludzkim. Oczywiscie nie wszystkie :)
nie wiem czy to samo oglądaliśmy ale ja oglądalem też ze studenci chcieli zrobić krąg i im się udało, tylko że musieli jakieś chemikalia wysadzić, bo każdy krąg cos tam w sobie posiada, nie wiem co bo dawno to oglądałem.
Nekroo
17th February 2005, 02:51 PM
a ja ogladałem jak zwykły wiesniak zrobił okrag w 1 noc tylko z patykiem i sznurkiem ; p
BLUE_SYSTEM
17th February 2005, 02:58 PM
Następny temat o ufo :D Uwazajcie bo zrobie wam kregi w zbożu kolo domu i nie bedziecie mogli spac!:p
MaRdoC
17th February 2005, 02:59 PM
ale tam sa ciekwasz ezeczy niz kregi.. np ze ok 2010 roku nas zaatakuja kosmici ;D
Moldar
17th February 2005, 03:02 PM
a oglądaliście ZNAKI, niby nic w nim szczegołnego, ale cholera przeraża mnie ten film jak nie wiem co.
Nekroo
17th February 2005, 03:12 PM
Szczeze ja tez mało w to wieze ze UFO nas odwiedza, ale wiem napewno ze jak na tak duzo przestrzen wszechswiata jest pewne w 100% ze istnieje inne zycie, moze ono byc albo na etapie ewolucji ryby dopiero, albo przewyzszac nas o jakies 1000 lat. Tylko nastepe pytanie w jakiej czesci wszechswiata oni moga byc? bo jak w innej galaktyce to prawdopodobienstwo ze nas dwiedzaja jest niskie chyba ze wymyslili naped jakis 1000 razy szybszy od swiatła co według Alberta E. jest niemozliwe ;] by przekroczyc predkosc swiatła;] wiec co za tym idzie taka droga z innej galaktyki przy predkosci zblizonej do swiatła trwała by kilkaset lat swietlnych ;]
BLUE_SYSTEM
17th February 2005, 03:16 PM
Słyszałem ze jacys ludzie wymyslili napęd jonowy i gdzies to zamontowali, bardzo wolno przyspiesza narazie leci z predkością 60 km/h ale caly czas przyspiesza i jest to podobno najszybszy pojazd jaki powstal. Tylko troche poczekamy zanim sie rozpędzi :P
adek
17th February 2005, 03:20 PM
ja tez ogladalem duzo programow o ufo.....widzialem np program ze jaks tam tajna baza wojskowa gdzies na pustyni (lokalizacja nieznana) zestrzelila statek kosmiczny i skitrala go robiac oczywiscie seetki badan nad nim......program byl cholernie fajny i przekonywujacy.....moim zdaniem cos we wszechswiecie jest.....ale za nim czlowiek odkryje to i w to uwierzy i zaakceptuje to minie wiele lat.....
Moldar
17th February 2005, 04:25 PM
ja czytałem że wszechświat nie jest trójwymiarowy ale o wiele więcej, nie pamiętam ile, i jest możliwość takiej jakby teleportacji, to tak jakbyście narysowali dwa punkty A i B a potem zgieli kartke tak aby sie one stykały, przekuli dwa punkty i po wyprostowaniu karti jestescie cholernie daleko a czas się prawie nie zmienił, wydaje się głupie ale wiele ludzi twierdzi że to jest całkiem realne. Tak samo jak grupa naukowców robiła test lesera i okazało się że jest szybszy od światła, najlepsze jest to że laser jeszcze nie wszedł a już wychodził z drugiej strony, nie wiem czy jest to potwierdzone ale czytałem troche o tym.
Jeżeli chodzi o wszechświat to chciałbym tak dlugo żyć aż ujże wybuch supernovej, albo zderzeniu galaktyk, bo jak niektórym wiadomo galaktyka Andromeda kieruje się na naszą drogę mleczną, ale w tedy to już nawet słońce wygaśnie :) Chciałbym też zobaczyć czarną dziurę, w sumie otoczenie obok niej bo jak wiadomo dziur nie widać, musi być to niesamowity widok.
MaRdoC
17th February 2005, 04:41 PM
a niektorzy sadza ze wszechswiat sie rozszerza potem sie bedzie qrczyl i znowu wybuchnie i bedzie sie rozszerzal i cala historia sie powtorzy.. czyli urodzimy sie jeszcze raz :D
Moldar
17th February 2005, 04:55 PM
MaRdoC napisał(a)
a niektorzy sadza ze wszechswiat sie rozszerza potem sie bedzie qrczyl i znowu wybuchnie i bedzie sie rozszerzal i cala historia sie powtorzy.. czyli urodzimy sie jeszcze raz :D
tu sprawa też się niestety komplikuje, ponoć dalsza jego egzystencja zależy od średniej gęstości jego materii, której jeszcze naukowcy precyzyjnie nie zdołali ustalić. Ale jeżeli średnia gęstości jest mniejsza od ustalonej gęstości krytycznej, wszechświat będzie się rozszerzał, a co a tym idzie oziębiał i tak bez końca, wszystko umrze i pa pa :) ponieważ w miarę rozszerzania się wszechświata temperatura spada oraz gęstość, a wszechświat dalej bedzie rósł i rósł. Jeżeli średnia gęstości będzie równa to wszechswiat rozszerzy się do pewnego momentu i stanie w miejscu, ale nie będzie się oziębiać bo się nie rozszerza, czyli źle nie jest :p Ale jak średnia gęstości będzie wieksza, wszechświat po osiągnięciu maksymalnych rozmiarów zacznie się kurczyć, aż znów powstanie do tzw. punktu osobliwego i może w tedy choc nie jest to pewne znów wybuchnie.
Obecnie wyliczono, oczywiscie wątpie aby to było pewne, że gęstość jest mniejsza od krytycznej, czyli wszystko umrze.
Teraz zadajmy sobie pytanie, jest wszechświat, a co za niim ?? :p czy istnieje więcej wszechświatów i czy gdzieś jest ten koniec. Na te pytania każdy moze jedynie się domyślać ale i tak nikt nie wie jak, :)
Lukass
17th February 2005, 05:03 PM
MaRdoC napisał(a)
ale tam sa ciekwasz ezeczy niz kregi.. np ze ok 2010 roku nas zaatakuja kosmici ;D
Juz jeden KOSM(o*) ita nas zatakował :D:D
*bez obrazy
Naddar
17th February 2005, 06:03 PM
wow ciekawe... zainspirowalo mnie to :O!
Nekroo
17th February 2005, 08:31 PM
Moldar napisał(a)
ja czytałem że wszechświat nie jest trójwymiarowy ale o wiele więcej, nie pamiętam ile, i jest możliwość takiej jakby teleportacji, to tak jakbyście narysowali dwa punkty A i B a potem zgieli kartke tak aby sie one stykały, przekuli dwa punkty i po wyprostowaniu karti jestescie cholernie daleko a czas się prawie nie zmienił, wydaje się głupie ale wiele ludzi twierdzi że to jest całkiem realne. Tak samo jak grupa naukowców robiła test lesera i okazało się że jest szybszy od światła, najlepsze jest to że laser jeszcze nie wszedł a już wychodził z drugiej strony, nie wiem czy jest to potwierdzone ale czytałem troche o tym.
Chodzi ci chyba o tunele czaso-przestrzenne:O tymi tunelami prawdopodobnie mozna poruszac sie albo w czasie albo w przestrzeni, w sensie jaki kierunek ustalisz tam polecisz :]
MaRdoC
17th February 2005, 09:04 PM
na jakich kanalach leca te programy... bo chyba nie na TVN i POLSAT??? a ja lubie takie programy :)
Moldar
17th February 2005, 09:30 PM
ja polecam książki, bo z tego korzystam, w tv masz po prostu dodany obraz i często głupoty gadają, ale jednak czasami jest na co popatrzeć, polecam Discovery Science.
Nekroo
17th February 2005, 10:03 PM
jak masz farta to na planeta czesto leca tez ciekawe rzeczy :o kiedys był program jak naukowcy pracuja nad mszyna co buduje wszytko z niczego ( dosłownie buduje wszytko wyłacznie z atomow zawartych w powietrzu :p)
Winch2006
18th February 2005, 10:34 AM
heh, jest cos pozanami we wszechswiecie albo tego niema... ja sie tego juz niedowiem :)
MOODY
18th February 2005, 09:23 PM
Moldar, widze że obeznany jesteś nieżle w tym temacie. Ja uważam że ufo istnieje. Nie będę sie tu rozpisywał bo to sensu nie ma największego. Każdy ma inne przekonania co do UFO. A tak przy okazji to ja słyszałem że koniec świata ma być w 2012 roku. Antychryst ma sie pojawić.
Moldar
18th February 2005, 09:44 PM
MOODYcrown napisał(a)
Moldar, widze że obeznany jesteś nieżle w tym temacie. Ja uważam że ufo istnieje. Nie będę sie tu rozpisywał bo to sensu nie ma największego. Każdy ma inne przekonania co do UFO. A tak przy okazji to ja słyszałem że koniec świata ma być w 2012 roku. Antychryst ma sie pojawić.
Ja po prostu interesuję się wszechświatem i dużo czytam o tym, co do końca świata to miał być już dawno temu ;) , po za tym nie wierzę w przepowiadanie przyszłości bo takto życie nie miało by mieć sensu, po co mam żyć jak wszystko niby mam wypisane, czylli tak naprawde nie jestes panem swego losu. Co do ufo to uwierzę jak zobaczę, może są jakies organizmy żywe, bo przecież galaktyk jest całe mnóstwo, ale czym sa te orgranizmy to już inna sprawa, bo jak już ktoś napisał, mogą być rybami albo posiadac naprawdę nowoczesną technologię.
MOODY
18th February 2005, 09:58 PM
ostatnio oglądałem taki film "K-pax" czy jakoś tak. Fajny. Właśnie opowiadał o człowieku z innej planety. Wiem ze to nie prawda no bo to w końcu ludzie wymyślili, no ale fajne. Lubie takie filmy oglądać.
Winch2006
19th February 2005, 03:11 PM
MOODYcrown napisał(a)
ostatnio oglądałem taki film "K-pax" czy jakoś tak. Fajny. Właśnie opowiadał o człowieku z innej planety. Wiem ze to nie prawda no bo to w końcu ludzie wymyślili, no ale fajne. Lubie takie filmy oglądać.
o czlowieku z innej Planety?? to jakis Polski film ? :)
MOODY
19th February 2005, 05:52 PM
nein, das is English film :D:D gut film, gut
MaRdoC
19th February 2005, 06:01 PM
raczej amerykanski.. fabula ciekawa niepowiem :)
War_Chef
21st February 2005, 08:37 PM
Originally posted by Nash
wow ciekawe... zainspirowalo mnie to :O! a mnie zzainspirowało to że mój kumpel jak był mały zrobił fajny krąg.....w burakach !!! POzjadał wszystkie liście !!! Mowił że o nim zapomnieli i nie miał co robić (miał wtedy z 4 lata) , ale ja i tak wiem że jest kosmitą !!!:D :D :D -----FAKT AUTENTYCZNY ! ! ! !
MOODY
21st February 2005, 08:42 PM
fajnych masz kumpli...:D na twoim miejscu bym sie bał, bo jeszcze cie kiedyś napadnie i co w tedy zrobisz?? a taki co w burakach grasuje to grożny może być...:p
vBulletin® v3.8.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.