PDA

View Full Version : Porady i taktyki

Hagen__
10-02-2004, 00:43
Tu wrzucać swoje taktyki - byleby były sprawdzone i w miare mądre

Strategia dla Nieumarłych by Hagen

Baza:

Przy Nawiedzonej kopalni złota, powinno pracować 5 akolitów.
Zbierać drewno powinny 4 ghule - wtedy nie będzie problemu z tym surowcem

Zawsze starajmy się mieć 6 akolitów - 5 do kopalni, 1 do tworzenia/usuwania budynków - takie rozwi±zanie bardzo usprawni rozgrywkę. Warto dodać, że u nieumarłych tworzenie budynków przebiega w bardzo wygodny sposób - Akolita rzuca zaklęcie, budynek zaczyna się tworzyć, a akolita może zaj±c się czym innym. Wystarczy rozkazać wybudowę budynku; min± 3 sekundy i akolita może robić co innego.

Polecam jak najszybsze przekształcenie Nekropolii w Sale Umarłych - będziemy mieli dostęp do wyższych ulepszeń broni/pancerzy, a także nowe budynki, lepsze stwory itp. Przekształcenie w Czarn± Cytadelę, zalecam w póżniejszych etapach (kiedy mamy dobr± sytuacje ekonomiczn±).

Je¶li chcemy mieć potężn± armię [a chcemy ;) ], musimy wybudować sporo Zikkuratów (dostarczaj± żywno¶ci), które następnie przekształcamy w Wieże Duchów (Zikkurat, tyle że strzela do wroga). Zawsze miejmy ok. 70 jednostek jedzenia.

Kolejnym, bardzo ważnym budynkiem jest Cmenatarz - to wła¶nie w nim, opracowujemy ulepszenia dla naszej armii - zwiększamy tutaj obrażenia jednostek, a także zwiększamy ich pancerz. Polecam inwestowanie w Atak Potwora (zwiększa obrażenia Biesów, Gargulców i Lodowych ¯mijów), a także w ulepszenie pancerza w/w jednostek.

Aby mieć armię, potrzebujemy Krypty (Ghule, Biesy Podziemi i Gargulce) - tutaj zalecam stworzenie 4 ghuli do zbierania drewna - i tylko do tego. Armi± będ± Biesy i Gargulce (ale o tym za chwilkę).

Kiedy zginie nasz bohater, powinni¶my go wskrzesić - uda nam się to, po wybudowaniu Ołtarza Ciemno¶ci. Ponadto we Własnej Grze, będziemy mogli za jego pomoc± przywoływać dodatkowych bohaterów.

Bardzo ważnym elementem naszej bazy jest ¦wi±tynia Potępionych - tutaj tworzymy Banshee i Nekromantów. Opracowujemy tu także ich ulepszenia i zwiększenie czasu "życia" szkieletów.

Je¶li chcemy, w spokoju obserwować poczynania wroga, lub odkryć mapę bez narażania się na walkę, budujemy Dół Ofiarny - tutaj akolici mog± zostać zamienieni w Cienie - niewidzialne jednostki (ale bez możliwo¶ci ataku).

Je¶li lubimy mięso i wszystko co z nim zwi±zane, budujemy Rze¥nię (Plugastwo/Wóz Mięsa). Plugastwo jest siln± i niesamowicie wytrzymał± (1080 HP) jednostk± naziemn±. Wóz mięsa jest broni± dystansow± - może również niszczyć drzewa.

Ko¶cielisko - W tym budynku rekrutujemy bardzo potężne jednostki (najlepsze w grze) - Lodowe ¯mije. Bardzo kosztowne, głodne (7 'kurczaczków'), ale za to bardzo silne. Ta jednostka to Broń Ostateczna, 'undeadów' .

Strategia w Bitwie:

Po dokładnym rozpracowaniu budynków, przyszedł czas na przyjrzenie się naszej armii. Przede wszystkim, inwestujemy w Biesy Podziemi - potrafi± opl±tać lataj±c± jednostkę, zadaj± sobre obrażenia i atakuj± z dystansu. Razem z bohaterem, s± pierwsz± lini± ataku. Budujemy ich 11 sztuk (lub 10, je¶li mamy dwóch herosów) - I linia ataku. Opracowujemy im zdolno¶ć Sieć. Jako drug± linię polecam 2/3 nekromantów, 2/3 wozy mięsa, 6 gargulców.

Tak więc:
I linia - 11 Biesów + bohater
II linia - 2/3 nekromantów (ożywiaj± szkielety, maj± dobre zaklęcia), 2/3 wozy mięsa (do niszczenia drzew i budynków) i 6 gargulców (jako wsparcie I linii).

To jest naprawdę potężna armia!

Zapewne, niektórzy z Was, będ± inwestować w Lodowe ¯mije, uważaj±c je za ¶wietne. Jednak, ich użycie zalecam w naprawde trudnych warunkach - pochłaniaj± za dużo jedzenia, dłuuuugo się robi± i s± niezwykle kosztowne.

Bohaterowie:

1). Rycerz ¦mierci
2). Władca Upiorów
3). Lisz

Ad.1). Bardzo dobry bohater walcz±cy w zwarciu. Polecam inwestować we Wstęge ¦mierci, Przeklęt± Aure i Ożywienie Zmarłych. Pakt ¦mierci to ¶rednio przydatna zdolno¶ć.

Ad.2). Bohater, służ±cy do pomocy jednostkom walcz±cym. Polecam takie zdolno¶ci:U¶pienie, ¶wietne do wył±czania innych bohaterów, lub silnych jednostek. Wampiryczna Aura, to podstawa tego herosa - jak najwięcej punktów. Inferno - pojawia się Kamkienny Demon, który aż pali się do walki ;) .

Ad.3). Słaby bohater. Jego czary zadaj± mało obrażeń, i ogólnie s±... kiepskie. Zalecam takie rozdysponowanie: Nova Mrozu - jak najwięcej, Zbroję Mrozu i ¦mierć&Rozkład. To ostatnie ¶wietnie sprawdza się przy.... niszczeniu drzew. Je¶li chodzi o obrażenia, to szkoda słów - 4% całej ilo¶ci na sek. - zawiodłem się na tym Czarze Ostatecznym (od 6 poziomu), zreszt± jak na całym bohaterze.

Podsumowanie:
1). Armię dzielimy na dwie grupy.
2). Wszystkie księgi czytajcie za pomoc± Arthasa - bardzo się opłaci
3). Opracujcie Długowieczno¶ć Szkieletów,a także m±drze korzystajcie z nekromantów.
4). Starajmy się zawsze mieć ok. 70 jednostek

Hagen__
10-02-2004, 00:46
Marsz £owców by Hagen

Po pierwsze moja strategia dotyczy gry Nocnymi elfami i polega na ,,upolowaniu'' przeciwnika.
Trzeba zacz±ć szybko by przeciwnik nie zorientował się że przegrał,a oto jak należy zacz±ć:
1.Wy¶lij 3 ogników do kopalni,jednego do drewna,a ostatniego do budowy księżycowej studni (w między czasie stwórz jeszcze 2 ogniki)
2.Powstałe ogniki wy¶lij do drewna,a buduj±cego księżycow± studnię do budowy kolejnej(w między czasie stwórz jeszcze 4 ogniki,2 z nich wy¶lij do drewna,a 2 do kopalni)
3.Teraz wy¶lij ognika buduj±cego ks(Księżycow± studnię,nie mylić z księdzem) do budowy Ołtarza
4.Stwórz Herosa (najlepiej KaKi-Kapłanka Księżyca),a w między czasie wy¶lij budowniczego do budowania koszar i stwórz jeszcze 2 ogniki
5.Powstałe ogniki wy¶lij do drewna,a budowniczym zacznij robić Ks.
6.Gdy powstanie Heros daj mu (wybrali¶my KaKi) Aurę celno¶ci i zacznij masowo tworzyć łuczniczki
7.Budowniczym zacznij budować Hall £owców i zacznij wynajdować ulepszenia.
8.Stwórz Armię złożon± z KaKi i 11 £uczniczek(tytułowi łowcy,a raczej łowczynie:) budowniczym rób ,,wieże'' w ¶rodku i na zewn±trz twej bazy.

W miarę wyższego poziomu KaKi dawaj jej takie umiejętno¶ci zaczynaj±c od AC(Aury Celno¶ci)i dalej PS(Płon±ce strzały),AC,PS,AC,SG(umiejętno¶ć ostateczna)

W hallu łowców najlepiej zacznij od wynajdywania ulepszeń obrony gdyż £uczniczki maj± słaby pancerz
Gdy chcesz ostatecznie zaskoczyć wroga to wykorzeń ,,wieże''(sorry że piszę wieże bo nie pamiętam jak się nazywaj±:)i zaatakuj nimi baże wroga wraz z oddziałem KaKi

Terrorboy
10-02-2004, 00:53
Przykro mi kolego ale na tej strategi daleko nie zajedziesz;) Przede wszystkim na kazda rase trzeba grac inaczej, robic inne jednostki i innych herosow(ale to jest bardziej opcjonalne). Reszta zalezy od przebiegu rozgrywki co trzeba budowac! Zawsze musisz byc krok przed przeciwnikiem. Powiem ci tylko, ze jak zagrasz taka taktyką na dobrego humana, to cie tak zerżnie ze nie bedziesz mogl spac po nocy:cool: ale na noobow moze byc:) powinna dzialac tak do levelu 10:D Nie chce mi sie juz wyjasniac dlaczego, bo bym tu musial kolejne pol strony napisac. Pograsz to zobaczysz sam. Taktyke dla elfow jeszcze lepiej zwaliles, bez obrazy;)

Marioslaw
10-02-2004, 10:27
Undread są najlepsi a jesli chodzi o herow to tylko bralem ich pod uwage w orkach .Jak elfy to tauren jak ludzie to wrozbita jak ud to mistrz ostrzy a jak orc to lowca cieni :) :) :) a w UD zawsze robie wampira bo ma super czary

Hagen__
10-03-2004, 01:04
Terrorboy nie przesadzaj na początek ta taktyka jest dobra to logiczne ze w czasie gry trzeba wprowadzac korekty lub troche zmienic w zaleznosci od przeciwnika ale wedlug mnie jest calek skuteczna :D

[BoS]Basior
10-03-2004, 09:10
Ktoś gra orkami???Halo??Może jakaś mała taktyka dła orków??Wiem że duzo ludzi woli undead bo łatwiej ale dla orków też można fajne rzeczy powymyslać..

Terrorboy
10-03-2004, 09:17
Hagen__ napisał(a)
Terrorboy nie przesadzaj na początek ta taktyka jest dobra to logiczne ze w czasie gry trzeba wprowadzac korekty lub troche zmienic w zaleznosci od przeciwnika ale wedlug mnie jest calek skuteczna :D No dobra. UD moze byc. Chodzilo mi tylko o to, ze jak zmasujesz fiendy+gargole to cie human defendem rozwali, to samo dotyczy necro, bo dispel je ownuje. Ale taktyka dla elfa jest slaba. Chce Wam tylko pomuc, bo Basior pisal ze nowym klanem jestescie. Popatrz archerki to najslabsze jednostki w grze i gina jak muchy, dlatego przydalo by sie jakies wpomaganie z przodu dla nich np hunty, giganty albo miski i juz bedzie dobrze. Ale lepiej robic driady od archerek, wierz mi:)

[BoS]ArcH
10-03-2004, 15:34
nie prawda tak dispel niszczy szkielety ale skoro jestesmy lepiej od ludzia rozbudowani to bedziemy miec pierwsi od niego magow czyli po sprawie i dispel idzie w piach pozatym tutaj nikt nie wspomniał o banshee ja np raczej nie buduje plugastw uwazam ze lepiej jest wybudowac te 3-5 banshee i komus zabrac jego najlepsze naziemne nas to wzmocni a jego oslabi ... nekrosi sa dobrzy do pewnego etapu gry potem już jest gorzej ... ja grając nieumarłymi investuje wiekszosc w magow robie sobie ducha jezeli ktos idzie w latajoce no to proste 6-8 gargow wystarcza na sporo armie latajoncych .... co do orków to tylko się dziwie ze ci co buduja taurenów nie ida w maga taurenow wkoncu takich 4 magow moze w walce kolo 8 razy wskrzesic taureny... hmm szkoda jeddzenia? pewnie i mój sposób bedzie słaby na lepshych graczy ale wtedy się coś zaimprovizuje

A zapomniałem wspomniec że 3-4 zaklętych smoków u elfów i nakrosi padaja

Terrorboy
10-03-2004, 18:05
1 dispelem mozesz zniszczyc 6-8 szkieletow! Jesli przegram z UD 1v1 od necrosow jakas gre, ty chyba bedzie czas zeby pomyslec o koncu gry w wara....

gosu][ud
10-04-2004, 01:37
Terroboy: latwo pojechac tobie necrosami, ogluszasz magow (cl), necro na masterze robia duza ilosc bardzo szybko... po tej chwili ogluszenia juz bedziesz mial problem z rozwaleniem szkieletow ...

ale mowie to tylko w teori - bo sam na humana necro nie robie:P

Terrorboy
10-04-2004, 01:52
gosu][ud napisał(a)
Terroboy: latwo pojechac tobie necrosami, ogluszasz magow (cl), necro na masterze robia duza ilosc bardzo szybko... po tej chwili ogluszenia juz bedziesz mial problem z rozwaleniem szkieletow ...

ale mowie to tylko w teori - bo sam na humana necro nie robie:P a widzisz:p tylko zauwasz ze on CL nie uwzglednil w tej w swojej strategii....ja slyszlam, ze sie kaplanow wozem miecha rozwala, choc raczej rzadko to spotykam.

gosu][ud
10-04-2004, 01:54
odkad sa obeliski to wozy miesa sa duzo czesniej uzywane ...

tak sie zlozylo, ze to ten sam budynek :)

Terrorboy
10-04-2004, 12:46
Jesli moge cos powiedziec, ja jak gram Hum na UD to nie lubie 2 rzeczy:

1. Wampir+mass ghouls and gargi, a potem DK do leczenia infernala.
2. 3 herosow nuke i destroyery+ statuy i inne padkudztwa:) (dzieki bogu destroyery oslabili od 1.15)

Ale ogolnie lubie grac z UD, ciekawy meczyk:)

Terrorboy
10-05-2004, 00:56
Spoko sam jestem sredniozaawansowany (gram od kwietnia), ale moge pomuc, skoro jestescie nowi.

Taktyka dla humana, ktora rozwalisz kazdego nooba (czyli powinna tak do lvl 10 dzialac):) mozna stosowac na wszystkie rasy:

Herosi: Arcymag, (zywiolak i aura)
nastepny krasnal (mlotek i jebniecie w ziemie)

Wojsko: Strzelcy (rifle)-6
potem kanonierzy (mortary) -3
i ulepszenia do nich (te same sa:) )
footy (z defenedem moga byc) albo rycerze -4

Czarodzieje: 3-4 kaplanow do leczenia, 2 rzuca wewnetrzny ogien
3 czarodziejki ze spowolnieniem
mozna dodac ze 3 lamaczy zaklec....

Ta taktyka serio dziala na noobow....zobaczycie sami, nawet micro nie trzeba :)

[BoS]ArcH
10-05-2004, 18:56
hehe terror boy widzish ja np ulepsham by mi 1 szkielet sie robił i 1 mag-szkielet a o ile pamietam to magowieszkielety sa niewrazliwe na magie tak?

Mroczas_PL
10-06-2004, 22:21
Ja gram humem i huja umiem nie wiem jak sie nim gra ciagle przegrywam kurde pomocy!!!! niech ktos mnie grac nauczy

[BoS]Basior
10-07-2004, 09:28
Może który wrzuci cos ciekawego dla orków ....bo mi ciągle sprawdzania nowych taktyk malo...:)

Hagen__
10-07-2004, 17:39
Mroczas_PL napisał(a)
Ja gram humem i huja umiem nie wiem jak sie nim gra ciagle przegrywam kurde pomocy!!!! niech ktos mnie grac nauczy heh nie zbytpotrafie grac humanem ale nie lubie gdy mi human wpada do bazy z tymi głupimiczarodzejkami i kapłanami pod oslonom np rycezy i herosa bardzo trudno jest sie z takim rozprawic :/ więc mzoe tez sprubuj jehac na tyh jednostkah

Hagen__
10-10-2004, 20:17
heh co tu tak ciho ? mowcie cos ja ostatnio gralem z noobes i go nei docenilem gralem gralem dlugo tam nim sie nie pzejmowalem a nagle mi wpadl na baze 2 oddzialam gryfowi mi popsul baze a jam mialem tylko 8 grubyh 3 biesy z pajęczynką 4 nekro 2 hero ktuzy itak byli bez silni

Terrorboy
10-16-2004, 15:27
Co do tych gryfow, to pewnie koles mial expa szybkiego. musisz na to patrolowac jak grasz z humem, bo inaczej GG. Co do czarek i kaplanow to ciezka sprawa.......destroyery i dispel, ale to dopiero tier3:eek: zreszta nie wiem, nie gram UD:)

MaN-O-WaR
11-05-2004, 15:15
Na magie HUMa UD ma takie jedno bardzo dobre combo na t2: nova + coil - bardzo dobre na szybkie zajebanie duzej ilosci czarek, priestow i AM-a :/

Na t3 obowiazkowo wtedy trzeba w destry isc jak HUM ma duzo magii.

P.S. Ja UD nie gram ale gram HUM ;)

[BoS]Basior
11-16-2004, 20:41
Strategie

Budujesz elfami ołtarz i studnie dajesz 3 ognikow to zlota pozniej budujesz znowu ogniki i dajesz 2 jeszcze do drewna 1 do budowania do drugiej studni w ołtarzu budjesz łowce demonów i 8 ognikow do drewnwa budje same studnie z 6 jeszcze jdziesz bohaterem na przciwnika bierzesz umijetnosc spalanie i zabiajasz parobkow z kopani robisz automatyczne uleczaniw w studniach ulpeszasz budynek główny i budjesz dom łowców robisz creepa póznije budujesz 2 domy wiedzy i jeden dom wiatrow i sklep i stażniczke i z 2 giganty 4 druidow i z 6 driad pozniej budujesz druga kopalnie i ulepszac jeszcze raz budynek główny i jedziesz na przeciwnika.

maly edit by basior .Ale strategia Pritiego tylko musiałem ją tutaj dodać bo była w złym dziale:]

[BoS]Aniol
11-18-2004, 16:19
A kto z was uzywa skrotow kalwiszwych?
Jakiegos programy do przypisywania klawiszy?
Slyszalem ze gosu maja klawisze |qwer asdf zxcv| i pod wszystkimi cos maja
Poza tym jakie jest wasze APM (tak na oko)?

Terrorboy
11-18-2004, 16:25
kolejny raz to pisze, ale...... idzcie na ten link:

http://w3.xpam.de/forum/showthread.php?threadid=3955

Sciagnijcie sobie program do skrotow klawiszowych (keycraft) i do liczenia apm (war3chart czy jakos tak:D). Moje apm jest ciagle slabe, 80-100 obecnie.. (ale coraz wyzsze mam:) )

[BoS]Aniol
11-18-2004, 18:01
Hej, ja nie mowilem, ze nie wiem gdzie znalezc taki program, tylko pytalem kto uzywa (tak dla sprawdzenia kto jak gra- dla statystyki).

A zeby bylo ciekawiej to kto gral na mapce: microtraining0.93.w3x

Sciagnijcie se i dajcie znac jak wyniki z kompem (skill:normalny)
Bo ja chyba jestem cienki w micro (moj wynik 12 do 8 dla mnie)

[BoS]Aniol
11-18-2004, 18:03
ups zapomnialem ze rozszerzenia *.w3x nie pokaze
rozpakujcie i sciagnijcie :)

Blahy Peter
11-25-2004, 13:41
Originally posted by Terrorboy
Taktyka dla humana, ktora rozwalisz kazdego nooba (czyli powinna tak do lvl 10 dzialac):) mozna stosowac na wszystkie rasy:

(i tu opis zbalansowanej armii)

Ta taktyka serio dziala na noobow....zobaczycie sami, nawet micro nie trzeba :) [/B]

Ze tak zapytam... czemu do 10lvl? o ile mi wiadomo to nawet ci najlepsi z battlenetu grala balanced army. nawet w late game biegaja z footami i cala reszta badziewia :P i z calkiem niezlym efektem. (i tak najbardziej rozbawila mnie kiedys opinia na jakiejs stronie dot wara... mniej wiecej taka: priest - jedna z najslabszych jednostek... i bynajmniej nie chodzilo o wytrzymalosc, ale o caloksztalt :P taaa... szczegolnie z dispelem i inner fire :D) tak czy inaczej chcialem powiedziec ze bez zbalansowanej armii (casterow obu, kogos w 1 linii, strzelcow .... pozniej mortarow i ew kilku gryfkow ciezko bardzo cos zdzialac.

Pozatym powiedzcie mi dlaczego wiekszosc luda patrzy na apm?? bo dla mnie znacznie wazniejsze jest micro, ktore widze niz ta liczba... szczegolnie jak patrze na repka i widze jak kolo ciagle meczy prawy przycisk myszy bezcelowo :D Ale zaraz ktos inny kto tylko zerknal na repa przez w3gmastera powie ze to gosu bo ma apm w setkach :P. to tyle mojego narzekania... jak tylko wpadne na cos konstruktywnego to napisze taktyke.

Terrorboy
11-25-2004, 13:53
hmm.....moze dlatego ze np jak koles wali nekro z dwoch barakow to szkoda robic czarodzijki czy lamaczy....wtedy trzeba massowo kaplanow z dispelem:p dlatego napisalem ze to w miare uniwersalna taktyka, ale nie wygrasz nia zawsze.

Blahy Peter
11-26-2004, 14:05
Hmm.. to moze ja wpisze kilka porad dla hum (chociaz wiedza ta wiedza moze sie przydac na vs hum)
porady sa moim czesto subiektywnym odczuciem, czesc przeznaczona jest dla poczatkujacych czesc nie.
czekam na dyskusje na temat zamieszczonych tu opinii :)
Nie bede pisal o buildupie, ogolnej strategii i tego typu sprawach, bo to mzona znalezc na kazdym forum o w3 i to w bardzo dobrej i czytejnej formie.

1. jako, ze gram bardziej defensywnie (moze lepiej byloby napisac nie ofensywnie? :P wole kontrolowac wlasna czesc mapy creepowac i nie abusowac przeciwnika. moze z powodu malego doswiadczenia? nie wiem) wazna rzecza dla mnie jest scouting, czyli zwiad. scout farm sa bardzo dobra forma zwiadu. wybudowanie takiej farmy w pewnej odleglosci od bazy w miejscu przez ktore spodziewamy sie przeciwnika kosztuje malo zasobow a moze bardzo ulatwic nam zycie. takie zastosowanie farm mozecie zobaczyc na repie ktory umiescilem w dziale mapy, repy, costam :P nie dosc, ze mozemy zauwazyc armie woga i oszacowac nasze szanse to przeciwnik, ktory zdecyduje sie ja zaatakowac straci troche czasu. da to nam natomiast sposobnosc do wrocenia sie do bazy, przygotowanie obrony, albo atak przeciwnika (najlepiej w plecy :P) ... nie wiedizle ze mozna tyle napisac o scout farmie :P wazne zebys zawsze wiedzial co robi przeciwnik i w razie potrzeby szybko reagowal. jak najszybciej robimy research w arcane zeby wierze mogly odkrywac teren (jesli mamy mortary to flare - tanie upg a duzo moga zmienic).
nie ma nic gorszego niz przejscie calej mapy do creepow ktorych tam dawno nie ma, w miedzyczasie gdy twoj przeciwnik atakuje twoja baze - ty oczywiscie jestes bez scrolla :P - kontrola to potega :D

2 rzecz to maly trik.... chodzacych peonow ze zlotem mozna "sciesnic" (skrocic ich droge do minimum) za pomoca wybudowania farmy na drodze ich przejscia. nie beda chodzic jedna droga a wracac inna (kazda nie najkrotsza) tylko chodzic w obie strony najkrotsza droga. mozna wyprobowac, szczegolnie, ze wtedy do maxymalnego wykozystania kopalni wystarczy 4 chlopa, a nie 5.

3 rzecz... focused fire. czesto zapominany w ogniu walki. jednostki walczace w zwarciu pod 1 klawiszem, na odleglosc pod 2 (casterow najczesciej pod nastepnym -3). klawiszem alt sprawdzamy zdrowie jednostek... te na skraju atakujemy 2 grupa. niby oczywiste, ale czesto zapominane.

4 rzecz - hero. glownie polecany jest am z zywiolakami, potem aura. ja czesto jednak wybieram jako 1 hero mk (z boltem, zadko bash z braku many). nie jet to optymalny wybor, ale bolt na wyzszym poziomie to taki hero killer ze szok :P grajac przeciwko ud mozna sprobowac z paladinem (male combo : bolt + light) rzucamy lihgt w wrogiego hero, potem bolt (dostaje stun i cierpliwie czeka na...) kolejny light. jak ktos chce sprawdzic ile takie cos moze zadac obrazen w kilka chwil na wyzszych poziomach odsylam do off strony blizza :P. aha i jeszcze micro herem jest jedna z najwazniejszych rzeczy :P strata hero = zbrodnia.

5. obrona bazy... tu sa rozne taktyki, ja przedstawie moja. probuje obudowac sie tak, zeby razem z hallem budynki tworzyly jednolita zapore wzmocniona farmami, ktore mozna poswiecic. kazdy kij ma 2 konce: kilka razy musialem rozwalic kilka bud bo nie dalo sie wyjsc :P wiec czy ciasno i bezpiecznie, czy luzno i mobilnie - twoj wybor. polecam jednak chronic chlopa od kopalni i w miare mozliwosci przy drzewach. jesli wrogi hero atakuje nas od poczatku i skupia sie na chlopach to polecam postawic jak najszybciej arcane tower za 1 linia budynkow. nie obrazenia sa najwazniejsze, ale mana ktora wrogi hero bedzie ciegle tracil... 2 wierze to otymalna liczba, pozniej i tak nie maja wiekszego znaczenia. pod klawiszem grupy dobrze miec wszystkich chlopow budujacych i od drewna i w razie ataku - milicja. optycznie straszy i w poczatkowej fazie bardzo pomaga. chlpow od zlota lepiej nie ruszac.

6 - exp... najlepiej jak najszybciej... tu tez sa 2 taktyki... hum ma mozliwosc postawienia expa najszybciej (chyba). juz z 1 hero + 2 foot + milicja (z 4-5 sztuk :P) i mozna smialo creepowac pobliska kopalnie. sek w tym, czy z dobrym przeciwnikiem, ktory to zauwazy we wczesnym etapie gry bedziemy w stanie ja utrzymac (bedziemy w plecy o koszt hallu i drewno od milicji). w pozniejszym etapie jednak bardzo to zaprocentuje duza przewaga w zlocie (ktore bez upkeepu we wczesnej fazie jest baardzo cenne :)) 2 taktyka to produkcja kilku footow i gdy tylko drewno zblizy sie do wartosci 210 upgrade hallu. potem blacksmith i sporo shooterow. w szybkim tier 2 mozna juz ladnie namieszac. mozna takze poczekac z expem az zrobi to przeciwnik, ale lepiej zawsze byc o krok do przodu.

7. balanced army i sila umyslu :P zawsze staraj sie miec armie zlozona z roznych jednostek niz mass jeden typ... jeden z powodow: bedziesz bardziej mogl dostosowac sie do poczynan przeciwnika. 2 pow: w mass gdy przeciwnik za szybko odkryje twoja taktyke sam wpadniesz w swoja pulapke... tak przygotuje swoja armie pod katem twoich jednostek, ze nie bedziesz mial szans :) w w3 nie ma jednostek uniwersalnych... kazda ma dobre i zle strony. dlatego tak samo wazni sa footy, shooty, casterzy itp. zbalansowana armia poradzi sobie w wiekszosci przypadkow. jednostki uzupelniajace moga sie przydac gdy odkryjesz intencje przeciwnika. jesli robi duzo cpellcast to lamacz bedzie dobrym pomyslem itp. najwaznejsza jest jednak twoja uwaga, skupienie, kontrola i.... doswiadczenie. z kazda gra (nawet gdy tego nie odczuwasz) grasz lepiej, znasz wiecej mozliwosci, taktyk i polepszasz swoje umiejetnosci :D

jeszcze to czytasz? twardziel :D teraz czekam az ktos mnie zjedzie za te brednie ktore tu wypisalem. jak tylko cos sobie przypomne to dopisze :D

A TERAZ CZEKAM NA NGRODE ZA NAJDLUZSZY POST NA NASZYM KLANOWYM FORUM!! :D

Terrorboy
11-26-2004, 15:59
Mam nadzieje ze moge cos dopisac choc nie jestem u was w klanie;) Ale w koncu gram tylko humanem pol roku wiec cos tam juz moze umiem:D

1.Scoutowanie farmami-b. dobre, sa tanie i wyterzyamle, mozesz je kolo kopalni budowac, wtedy widzisz czy przeciwnik robi expa albo kolo sklepu i mozesz nonstop najemnikow kupowac albo kolo baraku goblinow i mozesz mape odkrywac kiedy chcesz.....ogolnie dobra rzecz.

2. Defensywny styl gry-human to juz taka rasa niestety....W 90% gier NAJLEPSZYM wyborem jest AM potem MK, jak juz masz ich na wysokich lvl 4-6 mozesz dodac palladyna do leczenia. Staraj sie creepowac jak na najwyzszy poziom MK. Robisz tak potem: walisz armia na hera przeciwnika, bolt lvl 3 i dobijasz go armia GG martwy heros :) (tyko patrz czy nie ma jakis porcji leczenia niesmiertelnosci itd). Ogolnie robi sie to, jak heros ma malo zycia, bo inaczej lepiej jednostki zabijac raczej. Zdolnosci to: WE, aura a dla MK: bolt i clap.

3. Obrona bazy-optymalnie 1 wieza arcane na orka (wilki, blaemaster) ew. na elfa(demonhunter i splaanie workerow). Na humana szkoda robic, na ud raczej tez. Zabuduj ja farmami zeby sie nie dalo zburzyc. Jak masz expa to mozna wiecej gdy oplywasz w kase:D

4. Optymalne mapy- dla huma najlepsze sa duze mapy z duza iloscia kopalni i creepow jak np Lost temple, Gnoll wood, Twisted Meadow, a zle sa male mapy jak 2 rzeki.

5. Wojsko- najogolniej rzecz biorac na humana dobre sa jednostki walczace wrecz i czarodzieje, na orka rilfmani, czarodzieje i latajace, na elfa riflemani, mortary i czarodzieje, na UD riflemanai, latajace i kaplani, ew. czarodziejki (poki destro nie zrobi)....;)

6. Na co uwazac? vs hum- zeby nie robil FE i latajek... vs orc-
na tower rush i wilki w bazie albo blademastra.... na elfa- nie daj mu dojsc do miskow i driad oraz na DH w bazie, gre najelpeij konczyc na tier 2....na UD- na nuke i destorjery (zburz sklep np, rozwalaj statuy)

Czekam na nagrode za 2 najdluzszy post^^

[BoS]Basior
11-26-2004, 20:48
Aleście sie rozpisali maniacy:]Dajcie coś dla orka jeszcze takiego i będzie gites:]THX guys

btw zajrzyjcie do działu land of legends na strone 1 i zobaczcie kto ma najdłuższy post:P.

Harpoon
12-02-2004, 16:01
niech teraz ktos wpisze jakas zajebista takte na NE i bedzie fajnie ....
chodzi mi ogolnie nie o budynki ale o taktyke jednostkami jak i czego uzywac w co dobrze isc itd :)
pozdro ALL

Blahy Peter
12-02-2004, 23:21
Originally posted by Harpoon
niech teraz ktos wpisze jakas zajebista takte na NE i bedzie fajnie
NA ne? nie ma sprawy :D na ne jak idzie w archerki to dobry jest foot z defendem :) aoe spells dobre na ne tez sa (ladnie, szybko i nolesnie wykanczaja tyly wojska). na ne mozna sprobowac grac najpierw mountain kingiem (chyba ze poszedl w dh). na atak bazy ne dobrze miec wiecej jednostek siege i piercing. jak rushuje w huntreski to przydalby sie dobry rush footami :P. polecam tez breakerow na driady :D
czy cos jeszcze pisac NA ne? :P

Terrorboy
12-02-2004, 23:58
A skad wiesz czy koles wzial DH....? Bedziesz czekal i patrzyl jakiego herosa wybudowal? to w tym czasie on ci baze zdemoluje albo screepuje hera do lvl 2,5:p (ale 90% DOBRYCH elfow uzywa DH na humana to fakt) Hehe, nie chwale sie ale na moich 18 przegranych gier tylko 2 max 3 są od elfa:) startegia jest prosta i ciezka do odparcia przez elfa: robisz AM-creep.4 footy - potem mass rifle...tier 2 - dorzucasz MK - 2-3 mortary (na driady) i czarodzieji, najlepiej czarodziejki i kaplanow (jak koles ma duzo driad to tylko kaplani za to dorzuc wiecej mortarow) atakujesz baze i GG. mozna ulepszyc atak mortarom i riflom+ dlugi atak dla rifli koniecznie!! jak robi draidy i archerki to footy z defendem wystarcza:) Najwazniejsze nie dac mu dojsc do tier 3 i mass driady/miski albo driady/giganty.

Jak by cie harrasowal to walnij wieze w bazie bo elf ma do du***y katapulty i bedziesz mial spokoj:D

Takie pytanko: po co spellbreakerow na driady....?

Blahy Peter
12-03-2004, 00:31
moilem, ze mozna sprobowac mk... jesli znasz troche przeciwnika i wiesz mniej wiecej jakiego hera zrobi :P albo jak dostajesz baty od ne to MOZESZ sprobowac powalczyc mk :) clap na archerki jest calkiem calkiem :) a i bolt na hero tez.
a z breakerem to pomylka... na talony z ff. a tak wogole to z 2 breaki sie zawsze przydadza... np. jak jest moment taki, ze wybitych mam footow a jeszcze jestem bez knightow. moga zawsze troche zatrzymac przeciwnika. tak to ruszy na casterow od razu.

a co do taktyki Twojej to zawsze gram dosc podobnie.. najpierw am + 4-5 foot, potem riffle, do tego casterzy... balanced army w sumie :P moze bardziej w strone riffle (niestety czesto zapominam o mortarach - blad! - ale pracuje nad tym :P). tylko tak jak juz wczesniej wspomnialem: problem sie pojawia jak przesadzisz z dystansowymi jednostkami i nie bedziesz mial nic do blokowania.... wtedy szybko wybija casterow... nawet potem moga run bez wiekszych strat i powrot zanim zrobisz ich spowrotem.

Terrorboy
12-03-2004, 00:37
pewnie ze mozna uzywac MK.....zobacz jednak na gosu repleye-90% graczy bierze AM 1 a MK 2...sam Mk moze byc zownowany przez DH ze spalaniem many a ma jej malutko.... natomiast am daje mu mane...hej slyszalem gdzies ciekawa rzecz, podobno MK lvl 10 regeneruje wolniej mane niz MK lvl 1 pod dzialaniem aury swietnosci lvl1:p a on potrzebuje ton many do tych swoich smiesznych rzutow mlotkiem czy ewentualnie pierd**ciem mlotem w ziemie:D hehe, jesli ktos ma slabe micro to niech lepiej w ogole nie uzywa arcymaga choc jest to najlepszy heros humanow;)

Blahy Peter
12-03-2004, 16:01
gosu repleye-90% graczy bierze AM 1 a MK 2]
no jasne :P sam gram teraz am tylko jako 1 hero. napisalem tylko ze moze to byc ciekawa taktyka dla tych ktorzy sobie nie radza am na elfa :P
sam Mk moze byc zownowany przez DH ze spalaniem many a ma jej malutko
tu sie w pelni zgodze.
podobno MK lvl 10 regeneruje wolniej mane niz MK lvl 1 pod dzialaniem aury swietnosci lvl1

wow... nie slyszalem :P musze sprawdzic
potrzebuje ton many do tych swoich smiesznych rzutow mlotkiem
Te smieszne rzuty mlotkiem czesto zabily wiecej uciekajacych hero niz cala armia :D

Harpoon
12-03-2004, 16:52
wez ty mnie za slowa nie lap tylko napisz fajna takte jak grac NE .. wiesz dobrze o co mi chodzi :DD:D:D:D

[BoS]Basior
12-23-2004, 22:56
Mam pytanie. Jak gram orkiem na orka to jak mam zagrać jak przeciwnik robi Blademastera???Nie idzie mi zbytnio ucieczka przed nim i często ginie mi heros na początku:( Pewnie dobre mikro mnie ratuje ale on ma tą niewidzialnosś i większą szybkość wtedy i mnie dobija tym.

NoX.
12-23-2004, 23:03
Kup pyl ujawnienia w sklepie [chodzi mi o neutral] a jak nie ma to.... zonk :P

MaN-O-WaR
12-23-2004, 23:33
[BoS]Basior napisał(a)
Mam pytanie. Jak gram orkiem na orka to jak mam zagrać jak przeciwnik robi Blademastera???Nie idzie mi zbytnio ucieczka przed nim i często ginie mi heros na początku:( Pewnie dobre mikro mnie ratuje ale on ma tą niewidzialnosś i większą szybkość wtedy i mnie dobija tym.

Ja gram HUM co pewnie wiekszosc zdarzyla zauwazyc :D wiec MK z mloteczkiem styka + dusk of apperiance. Jak grasz Orc to wez na t2 zrob raiderow z siata ^^ . Blademaster szybko ginie, poza tym siata chyba sie na mirrory przydaje bo na bank wycofujecie te ledwo zywe grunty tak jak na HUMa gracie ;P

Lewatywa
01-09-2005, 17:04
Niech mi ktoś odpowie czy ta taktyka jest dobra dla NE:
1.Wysyłem 3 ogników do kopalni, 1 do budowy ołtarza i 1 do budowy studni.
2.Szkole ogniki: pierwszego wysyłam do kopalni a następne do drewna.
3.Robie DH
4.Jak mam 100 drewna buduje "Dom £owców"
5.Robie 2 wiezyczki.
6.Przekształcam drzewo na drugi poziom.
7.Robie 8 driad i 10 druidów szponów.
8.Przekształcam drzewo na 3 poziom.
9.Z druidów robie miśki.

Harpoon
01-09-2005, 20:30
hmm..... mysle ze zanim dojdziesz do driad a koles sie pokapuje co chcesz zrobic to ja bym poprostu wpadl z 8 huntami 1 herem 2 balisty nie raczej bys sie nie obronil ....
ale ja jestem noobem wiec wiesz jak jest : )

[BoS]Aniol
01-10-2005, 00:14
Akurat Jako elf nie masz szans z lepszymi niz mega noob. Szczegolnie against inna rasa. Elfy maja to do siebie, ze przewaznie probuje je sie rushowac, a bez zadnego woja nie masz prawie zadnych szans dotrwac do tech2+driad (DH jest silny ale nie az tak), zwlaszcza, ze driady gina jak muchy od atakow przebijajacych i oblezniczych. Proponuje przynajmniej kilka hunt do czasu tech2 lub luczniczki, zalezy co robi przeciwnik.
Ale tak czy inaczej najczesciej najlepiej jak najszybciej tech3.

[CT]Hunter_pl
01-10-2005, 00:16
Myśle że 1v1 taka taktyka Ci zbytnio nie przejdzie.
Ja zawsze na początku sprawdzam co robi elf i staram sie mu poprzeszkadzać.Jak idzie w mass hunters to często omija łuczniczki i czeka na hunty- wtedy zanim hunty z 2 barakow wyjdą mam przewage i staram sie mu duzo napsuć, a jak idzie w łuczniczki to zawsze atakuje je najpierw a nie hero (mają mało życia i zdołam pare zabić a hero to by uciekł pod studnie i dużo bym nie zyskał).
A jak bym zauważył że Ty nie masz wogóle armi z tier1 to bym zaczoł masować i ewentualnie tech do tier 2 po katapulty na wieże.
Podsumowując jak koleś Cie na początek nie spatroluje lub wystraszy sie wież i nie wybada sytuacji to masz szanse.

Lewatywa
01-10-2005, 18:48
Ale tą techniką grałem z 10 razy z takimi do 5 lvl i zawsze wygrywałem. No i grałem z Aniołem ale przegrałem. A jak bym kupował jednostki w sklepie neutralnym?

Harpoon
01-10-2005, 21:39
eeee.... watpie.... bynajmniej widzialem wczoraj jak grali gosu z orga .... och pierwszym wojskiem byly dopiero miszki !! :O ... ale to nie ta kategoria wogole : )

cos mysle ze orc to zorientowaniu wpadl by z mass grunts i ze 2 catapulty zanim bys mial jeszcze tier2 ...na innych rasa abardzlo sie nie znam ale ogolnie to : /// trzeba miec zajeiste micro amp i kozystac ze wszsytkich mozliwych sklepow i innych tym podobnych

Harpoon
01-12-2005, 11:06
no a teraz tak na powaznie ...

od nas z klanu najlepszymi elfami sa Aniol i Bone wiec moze wrzucicie tu jakies swoje taktyki ... szczegolnie interesuje mnie skuteczna taktyka na UD ... a konkretnie chyba koles robi mass spiders, necros i statuy : /// jesli koles jest powyzej 14 lvl jeszcze nigdy nie udalo mi sie przed czyms takim obronic [no moze nie nigdy ale czesto przegrywam] ... ????

[BoS]Aniol
01-12-2005, 15:29
No nie mow, ze mass Spiders to cos dobrego... Misie chyba najlepsze, + upgrade armor ewentualnie.

Gorzej na Mass Necro... Oj tutaj, to na prawde ciezko, zwlaszcza jak maja lvl2.
Muszisz sie wczesniej przygotowac, - zwiad co on robi. Natrzaskac wispy, i miec dobre micro. Po pierwsze sie nie dac zaskoczyc. Dobre sa Chimery, ale jak ma pajaki, to nic z tego. Musisz go porozciagac i dobrac sie za Necromantow, DH sie nadaje ze spalaniem many no i Strazniczka-zatrute ostrza. W kazdym badz razie nie probuj walczyc z nekro, bo cie obleza jak mrowki, mass wisp i kill necromants. Koniecznie bohater Niezniszczalnosc i heal potion.
A statuy jak juz bedzie uciekal :)... to DH spalaniem many rozwala.

W mojej opinii mass Necro, to jedna z lepszych taktyk.
No i jeszcze mass Banshee (chyba wiecie o cochodzi), nie lubie jak moje miski przestaja mnie sluchac. !!

Harpoon
01-12-2005, 17:39
nooo wielkie thx ...
nie zrozumieles mnie do konca bo z mass spieders to potrafie sobie poradzic tylko chodzilo mi o to ze koles ma wszsytko naraz .... czyli nie moge zrobil ani chimer ani hippogryfow ani nawet smoczkow many [wiadomo o co chodzi]

ale poza tym strategia jaka opisales jest bardzo pomocna wielkie dzieki : DDDD

Bodek
01-16-2005, 11:07
Przeruciłęm sie na humana i qrwa mam problem :/ .Gram na tych pojebanych orkow i qrwa przewanei ktos robi grunty a pozniej kaapulty i czasem dorzuca do tego szamanow :/ jak to powstrzymać??

NoX.
01-16-2005, 12:00
Rifki+Casty i micro jesli ork nie rushuje to expa robisz i gryfy i gg jak widzisz ze koles ma wieksza armie i ci baze rozpierdlaa bierzesz milicje z drewna i souround na hera on tp i co to da troche czasu na przygotowanie obrony

Lewatywa
01-16-2005, 12:59
Ja jusz grałem każdą rasą ale tera próbuje grać nieumarlymi. Czy ktoś by mi mógl zamiescic taktyke łatwą i skuteczną dla ud.

NoX.
01-16-2005, 14:32
moja 2 razsa to UD :P

to zalezy taktyka dla tych z malym micro to CL+DK+fiendy +destro mozesz zamiast destro necro ale to jest latwe do zjechania przez dobrych graczy a gosu takta to Dk+lish+fiendy+destro lub abo ale to zalezy do rasy UD jest sporo taktyk na kazda z poszczegolnych ras np Ghoule na huma mass gargi na elfa i ofc haras DK na elfa i Huma

P.S. Torogron to moj qmpel z klanu na orgu :P

Blahy Peter
01-16-2005, 14:35
NOX napisales ze na orca rifle + casty... a ja slyszalem (wiem), ze ork podobno najlepiej counteruje ta taktyke huma...

Terrorboy
01-16-2005, 14:41
Rifle i casterzy to uniwersalna taktyka dla huma, dobry human moze prawie wszystko nia skontrowac (procz drugiego humana, wtedy sie nie robi rifli). Orka rowniez, z tym ze wymaga to micro, czego wielu graczy humanow nie umie niestety. Gorzej jak ma taureny+pulverize, to tylko grfiny ratuja;) Albo MASS ground units, ale musisz go przewyzszyc liczebnie, bo ork ma lepszy ground:(

NoX.
01-16-2005, 17:48
Jak dla mnie sama taktyka nie jest tak wazna jak skill [zaraz mi powiedza ze takta to czesc skila] skil to nie tylko micro musiz wiedziec co w danym momencie robic czy crepowac czy atakowac ale to juz kwestia dowiadczenia. Dobry gracz wygra kazda takta sensowna wszyscy biora AM+MK ja czasami sobie biore PALa i nic wiecej i tesh wygrywam :P

[BoS]Aniol
01-16-2005, 19:25
NOX ma racje... Widzialem raz repka jak grali o vs o, oboje gosu (jeden bardziej) gosc zaatakowal 2 Hero z kodo i chyba z 6 jezdzcow (na wilkach :)) a przeciwnik mial tylko 2 Hero i ze 2 wilki. nie wiem jak on to zrobil, ale drugi tylko napisal WTF, i ja tez nie moglem uwierzyc az chcialem napisac WTF.
liczy sie skill (szybkosc i wypatrzenie okazji). Nie dac sie zaskoczyc.

Jak go znajde to wam go pokaze.

Lewatywa
04-27-2005, 13:12
Sorry ze odswiezam tak stary temat ale mam pytanko do jakiego orka. Gralem taktyka te lowcy chyba hh z ang z 1 budynku + szamani + taureny ale duzo osob mi mowilo ze ta taktyka jest noobowska bo omijam siepow a one sa dobre. To nie wiem co robic na antyfly bo te nietperze co na nich trole jezdza chyba baty z ang to nie umiem nimi sterowac. A taktyka na poczatku siepy, potem szamany z wiwkami i od razu tier3 i taureny jest dobra??? Bo ridersy chya to tak sie nazywa na tych wilkach to odpadaja bo one od razu gina a i tak zbytnio nie uzywam tej siatki jak je robilem. I czym sie leczyc jsli na mapie nie ma takiej fontanny??? bo chyba hero i ten ze sklepu przyzad co ma 3 ladunki to chyba nie wystarcza bo znachorow ja nie robie po ide w szamany to by mi sie nie oplaca 2 jednostki szkolic do poziomu misztrza

Harpoon
04-27-2005, 16:44
zboczylem troche z tematu, wiec pozniej skasowac ...

lewatywa wlasnie o to chodzi zeby wskrzeszac te tematy, bo ostatnio to na naszym forum za duzo sie nie dzieje i dobrzeby bylo jakies wieksze dyskusje zaczac (tak jak za starych dobrych czasow :D)

NoX.
04-27-2005, 18:14
Lewatywa gosu orkowie nie robia t3 jada all gre na t2 i nielze im to wychdpozi t3 zbedny na kazda rase

Harpoon
04-27-2005, 18:34
hmm no nie wiem ... ne na hum zawsze idzie w miszki, a tu t3 jest niezbedny :)

NoX.
04-27-2005, 19:26
ja mowie o orkach !!!

Rake
04-30-2005, 17:18
No więc NoXie moze i mi pomozesz.....powiedz mi w co idzie Elf na 2 riviers przeciwko humowi ?( czyli w co najlepiej isc na tak małej mapie vs humowi ? ).Jakos nie moge znaleźć repka z tej mapy :( A sam mam spore problemy.

P.S.

Pomijamy sytację, TRa, lub przyjmujemy ze przed TRem sie obronie :P

Harpoon
04-30-2005, 17:32
ja bym poszedl Dh Miszki driady, potm ...

ale w zasadzie to sam nie wiem, wiec noxik poradz cos :D

NoX.
04-30-2005, 19:16
no to robisz standart DH archerki z 4 dryady i w koncu miski jak masz kolo 10 miskow to znowDryady. Podczas bitwy uzywasz tego gowna do teleportacje ze sklepu od elfa :P i tp miska jka ma low hp. NIeektorzy biora 2 hera (wardenke) i majaa 2 te gowna i jeszcze jak ktorys z tych herosow ginie to robi tp no ja pierdole tyo jest wqrwiajace !!! sry :P

P.S. uzwej dispelu dryad na zwyiolaki i slowa

Lizz4rD
05-10-2005, 10:06
graj takta jakie jprzeciwnik sie nie spodziewa to wygrasz ... tyle :]

Lewatywa
05-29-2005, 19:34
By mi mogl ktos podpowiedziec jak najlepiej otoczyc hera albo jakas jednostke, bo ja mam teraz taka zajebista taktyke i w tym sie wykorzystuje otaczanie, choc mam szybsze jednostki i wiekszal armie to i tak nie umiem otoczyc, pewnie ktos zna sposob jak dobrze i skutecznie otaczac

Y4r0
05-29-2005, 19:59
[i] ...choc mam szybsze jednostki i wiekszal armie to i tak nie umiem otoczyc...[/B]

to nie rób tego archami to ci wyjdzie :D

Lewatywa
05-29-2005, 20:13
Ja to robie ghulami zawsze na poczatek gry (no wlasciwie to nie robie bo nie umiem:D )

BoSpEr
05-29-2005, 20:14
Po prostu lewatywa wyprzedzasz czescia armii herosa dajesz "R" i albo tp albo kolo ma po bohaterze.

MaN-O-WaR
05-30-2005, 14:34
Lewatywa napisał(a)
Ja to robie ghulami zawsze na poczatek gry (no wlasciwie to nie robie bo nie umiem:D )
Grabnij sobie ta mapke ;) Btw chodzi o to ze jedna jednostka (ta z "przodu") blokujesz jednostke ktora chcesz otoczyc klikasz tak zeby jej zajsc droge ta jednostka a masz caly odzial w szyku. Jak dobrze to zrobisz to reszta unitow powinna zaczac podchodzic do "ofiary." Jak jush widzisz ze nie ma chuja na Mariole i Twoje unity sa dobrze ustawione to tylko M (jak masz remapowane hot keye to ten odpowiedzialny za "Move") i lewym myszy na "ofiare." Jak jush ja otocza to klikasz prawym myszki zeby ja zabic xD

[BoS]Templare
06-03-2005, 11:06
Dziwie sie dlaczego nikt tego nie robi ??? to jest smerfastyczne
chodzi mi o jednego z dwóch herosów z tawerny

-Alchemik lub Pitlord
jesli jestes hamskim masserem to sa to herosi dla ciebie !
alchemik czar 1 - Trucizna czar 2 szał 3 trucizna 4 szał 5 trucizna 6 transmutacja
- PT - Zew grozy - rozciecie zew grozy rozciecie - zewgrozy - ultimate:)

Harpoon
06-07-2005, 23:36
qrde w czym mam skontrowac jak koles idzie (jest orkiem) w BM,SH, grunty, ridersow i katy ???

jak pokonac cos takiego ?

NoX.
06-08-2005, 01:02
DH+BM+archy+hunty+talony+dryady+chimy : )

Radagast_red
06-08-2005, 21:09
Mam pytanie, czy można w jakis sposob przerwac cyklon zarzucony przez druidow pazura? Wogle co robic jak ktos robii mass DP i CHimery na orca? mass kat + baty?

Goocio
06-10-2005, 23:10
o ile NE nie jest od ciebie duzo lepszy to najpierw masa gruntow i kat to koles do chim i master talon nie wytrzyma :D aha no i tr mozesz mu robic jak go atakujesz albo w nocy budowac i pozniej przyjsc ...... [tr=tower rush] jesli juz wyjdzie na master talon to zrob do tego czasu dispelu u pasterzy i heja banana, gowno ci zrobi [o ile ci pasterzy nie zcyklonuje :p]

MaN-O-WaR
06-18-2005, 16:28
Powiem wam, ze to naprawde rox. Gralem ze sk_ill - em AT i wzielismy oboje Pande jako 2-ego hero. Jeden puszczal drunken haze i potem oboje breath of fire - gralismy na dwoch orkow i pierwszy raz w ten sposob. Dwie pandy naprawde wymiataja przez to AoE combo.
P.S. Daje repa i looknijcie sobie jaki pwn pandy robia z gruntami :D

Y4r0
06-18-2005, 20:15
sie wie :D

Erdamon=Lewatywa
06-28-2005, 14:10
Czy dobra jest taktya:
Robie dk i chodze se tak z 5 ghulami na creepy
Szybko tech
Robie dl na 2 hero
Ciagne gagi z 2 barakow
Robie 2 budynki gdzie sa destro itp.
Robie kilka tych leczacych posagow
Potem plugastwa tez z 2 barakow ciagne

Czy by mogl mi ocenic czy ta taktyka jest dobra i oczywiscie ta taktyka gral bym na wszystkie rasy:P

Bodek
06-28-2005, 14:29
to zalezy od tego jak gra przeciwnik:) Btw skad wezmiesz tyle kasy?

Erdamon=Lewatywa
06-30-2005, 20:21
heh znowu zmienilem rase i teraz gram orkami bo stwierdzilem ze szamy+taurey to jest imba przedstawie moja taktyke i kilka pytan:

1.Robie fs i kilka gruntow
2.Upgrejduje na 2 poziom zamek
3.Biore sh i buduje budynek do szamanow
4.Upgrejduje na 3 poziom
5.Robie tc(wiem ze on jest hujowy:P) i budynek do taurenow

Pytanie:
1.Co robic na fly??
2.Czy oplaca sie brac 3 herow??
3.Ta taktyka grac na duzych czy malych mapach??
4.Czy uzywac w szamach innych czarow niz rzadza krwi, jesli tak to co te czary robia??
5.Czym sie leczyc jesli na mapie nie ma studni zycia??
Z gory thx(wiem ze jestem noob:P)

[BoS]Aniol
06-30-2005, 23:22
Wiesz Ty co?
Najwazniejszy jest skill a nie co robisz za bohatera.
Poza tym jak grasz z kims dobrym to nie oplaca sie przewaznie 3 herow, bo gra trwa ze 20 min i na wyzszych lvl lepiej grac. No chyba, ze duza mapa i zapowiada sie dluuuga gra (po 3 exp/ łeb)
Osobiscie uwazam, ze najlepszy u orka jest BM na wys. lvlu.
Skill, a nie durny schemat!
A co, jesli koles ma lamaczy i czarki?
A co, jesli koles ma mass air?
A co jesli gosc robi necro?
A co, jesli koles ma Lodowe Zmije? ITD.

Jednym slowem nie graj schematem, tylko mysl podczas gry co by tu zrobic, zeby goscia pojechac... exp... moze air... moze blodlust... moze mass lowca... kombinuj i obserwuj przeciwnika.

THE_WORLD_SUCKS
06-30-2005, 23:36
1.Co robic na fly??

Kilka batow

zagraj lepiej FS + TC

na duzych raczej ale jak drze zagrasz to wszedzei wyjdzie

4.Czy uzywac w szamach innych czarow niz rzadza krwi, jesli tak to co te czary robia??

hmm uzywaj oczyszczenia bo ono dispeluje np slow,poliformie i cyklon i tarcze blyskawic na TC rzuc i masz czolg co zadaje w huj obrazen tarcze rzucaj tez na casterow

nom jak to czym tymi miksturami w skalepie 3 za 100 :)

Bodek
06-30-2005, 23:44
Erdamon napisał(a)
heh znowu zmienilem rase i teraz gram orkami bo stwierdzilem ze szamy+taurey to jest imba przedstawie moja taktyke i kilka pytan:

1.Robie fs i kilka gruntow
2.Upgrejduje na 2 poziom zamek
3.Biore sh i buduje budynek do szamanow
4.Upgrejduje na 3 poziom
5.Robie tc(wiem ze on jest hujowy:P) i budynek do taurenow

Pytanie:
1.Co robic na fly??
Z gory thx(wiem ze jestem noob:P)
upgreduj zamek jak masz 2 grunty na fly wilki z siatkami jak gosciu ma rifle to dawaj lithing shilda:P szmanami

Erdamon=Lewatywa
07-01-2005, 00:04
A jak mam 3 herow i pojde na creep to wolniej mi leci exp niz jakbym poszedl 1 herem?? bo zauwazylem ze jak se creepuje to mam np 3 lvl fs a noob co tylko umie grac jednym herem:P ma 4 lvl

Bodek
07-01-2005, 00:17
szczerze mowiac nie wiem jak to jest czy mniej czy wiecej wiem tylko ze jak masz jednego to jak masz np tier 3 (zamek poziom 3) to masz cos 25% expa dla tego hera

Goocio
07-01-2005, 02:04
z tego co zauwazylem wnioskuje ze exp rozchodzi sie rownomiernie na wszystkich herow np 100 expa dla 1 hera to 100 expa, dla 2 herow po 50 expa, dla 3 herow po 33,3333333333333333333333333333333333333333333 expa, a np dla 4 [w 2v2] po 25 expa to by bylo na tyle :p

[BoS]Aniol
07-01-2005, 02:24
a gdyby bylo 5 herow w 2v2, to ile Goocio? Bo tego nie wyjasniles...
joke :)

THE_WORLD_SUCKS
07-01-2005, 09:05
jak sie ma 2 hekw to sie dosteje 10 % (chyba) expa wiecej a jak 3 to 30% wiecej expa

MaN-O-WaR
07-01-2005, 21:32
Goocio napisał(a)
z tego co zauwazylem wnioskuje ze exp rozchodzi sie rownomiernie na wszystkich herow np 100 expa dla 1 hera to 100 expa, dla 2 herow po 50 expa, dla 3 herow po 33,3333333333333333333333333333333333333333333 expa, a np dla 4 [w 2v2] po 25 expa to by bylo na tyle :p Exp sie rozdziela rownomiernie na herow ktorzy sa w poblizu walki(na przyklad creepu) - dlatego ja jak mam 3 level AM i mi wychodzi MK z altaru, to zeby szybko go dac na 2 level robie WE - creepuje wszystkim a AM jest z dala od creepu i scoutuje czy czasem ktos mi nie chce creepjacka zrobic ;) - takim sposobem AM nie dostaje nic experience za creep a MK calosc :)
Tak swoja droga to lepiej jest miec dwoch herow na 3 levelu niz jednego na 5 a drugiego na 1 - ten na 1-szym jest za latwy wtedy do zabicia, szczegolnie jak przeciwnik ma jakiegos hero ze stunem (najlepiej mighty MK :D )

Blahy Peter
07-10-2005, 01:57
w jaki sposob doliczany jest exp za creepy w sytuacji gdy wrogi hero ciagle abusuje twoje wojo na creepie. wtedy exp dzieli sie tez dla niego, czy dostaje expa ta druzyna ktora zabila crepa, albo kazdy hero ktory go trafil, czy jeszcze jakos inaczej.

MaN-O-WaR
07-10-2005, 14:41
Blahy Peter napisał(a)
w jaki sposob doliczany jest exp za creepy w sytuacji gdy wrogi hero ciagle abusuje twoje wojo na creepie. wtedy exp dzieli sie tez dla niego, czy dostaje expa ta druzyna ktora zabila crepa, albo kazdy hero ktory go trafil, czy jeszcze jakos inaczej. Experience za creepa dostaje ten kto go zabil - dlatego wystarczy jedno uderzenie, zeby w chamski sposob zabrac experience przeciwnikowi, jednak dobry gracz nie da sobie w kasze dmuchac :D

Blahy Peter
07-10-2005, 15:09
czyli expa dostaja herosi tego gracza ktorzy byli w poblizu i dodatkowo creepa musiala zabic jednostka tego gracza? jak tak to juz wszsytko rozumiem ;p

MaN-O-WaR
07-11-2005, 01:10
Blahy Peter napisał(a)
czyli expa dostaja herosi tego gracza ktorzy byli w poblizu i dodatkowo creepa musiala zabic jednostka tego gracza? Dokladnie tak :) - w innym wypadku grajac HUMem nie mialbys DK na plecach czatujacego az creep bedzie mial mniej niz 100 HP zeby rzucic na niego coilem ;)

Bodek
07-11-2005, 11:30
Pozdro klanowicze mam pytanie do grajcych ludzmi co robic na tego wqurwiajacego blademastera . Chodzi mi o poczatku bo pozniej to uzywam fl albo helikopterka ale poczatek to jeden wielki problem z gory dzieki

Erdamon=Lewatywa
07-11-2005, 12:22
Postaw z 2 wiezyczki te co wyssaja mane herowi i jak cie w bazie zaatakuje to juz nie bedzie mial many

Bodek
07-11-2005, 12:54
nie ma czasu i kasy na 2 wieze jedna stawiam

MaN-O-WaR
07-11-2005, 13:02
Na orka tak czy owak jeden arcane tower to podstawa i on wystarcza w 100% Tower obroni workerow od drewna, ale jak koles Ci zacznie grasowac przy nich to wez z 4 od drewna do militii z czego jeden to bedzie ten bity przez blademastera i nim uciekaj na drugi koniec mapy :D Jak bedzie Cie harrasowal przy creepie to kup dust of appereance w sklepie goblinow i powinien byc luz - jak sie uprze, ze Ci zabije AM to robisz WE obok creepu i uciekasz herem - on Cie goni a ty w tym czasie creepujesz, dlatego dobrze jest pocwiczyc multitaski ;)

Bodek
07-11-2005, 13:19
MaN-O-WaR napisał(a)
Na orka tak czy owak jeden arcane tower to podstawa i on wystarcza w 100% Tower obroni workerow od drewna, ale jak koles Ci zacznie grasowac przy nich to wez z 4 od drewna do militii z czego jeden to bedzie ten bity przez blademastera i nim uciekaj na drugi koniec mapy :D Jak bedzie Cie harrasowal przy creepie to kup dust of appereance w sklepie goblinow i powinien byc luz - jak sie uprze, ze Ci zabije AM to robisz WE obok creepu i uciekasz herem - on Cie goni a ty w tym czasie creepujesz, dlatego dobrze jest pocwiczyc multitaski ;)
oki 2 pytania co to znaczy WE i Multitask (multitask chyba wiem)

MaN-O-WaR
07-11-2005, 15:58
Bodek napisał(a)
oki 2 pytania co to znaczy WE i Multitask (multitask chyba wiem) WE - Water Elemental
mulititask - umiejetnosc walki w dwoch miejscach naraz, przewaznie sprowadzajaca sie do harrasu herem oraz creepowaniu jednostkami, lub atak czescia armii a druga niszczenie expa przeciwnika ;)

Harpoon
07-11-2005, 23:56
no tak, ale jesli np, atakuje DH a luczniczkami robie jednoczesnie ccreep, to nie dostaje za to expa? no bo w sumie herosa nie ma w poblizu walki...

Erdamon=Lewatywa
07-12-2005, 00:01
Moze mi ktos wytlumaczyc co takiego imba jest w destro, ja w nich nic ciekawego nie widze poprostu ludzie sie chyba niczym podniecaja, bierze to cos 5 zarcia a jak na tyle zarcia to ma tylko 900 hp i maly atak moze ktos tu mi to wytlumaczyc co w nich takiego jest dobrego

Bodek
07-12-2005, 00:21
pozeraja cała magie co odnawia im zycie i dodaje mane a mane zamieniaja na atak orbem czyli +25 dmg obszarowego :)
no i maja odpornosc na czary

MaN-O-WaR
07-13-2005, 14:19
Harpoon napisał(a)
no tak, ale jesli np, atakuje DH a luczniczkami robie jednoczesnie ccreep, to nie dostaje za to expa? no bo w sumie herosa nie ma w poblizu walki... Tutaj byla dyskusja o creepie wiecej niz jednym hero - jak na poczatku gry grasz to masz tylko 1 hera, a w przypadku ktory podales oczywiscie DH dostaje 100% experience z creepa - jak masz 2 hero to jush ktorys musi byc obok creepu zeby dostac experience ;)

Harpoon
07-13-2005, 16:14
MaN-O-WaR napisał(a)
Tutaj byla dyskusja o creepie wiecej niz jednym hero - jak na poczatku gry grasz to masz tylko 1 hera, a w przypadku ktory podales oczywiscie DH dostaje 100% experience z creepa - jak masz 2 hero to jush ktorys musi byc obok creepu zeby dostac experience ;)

aa no widzisz, teraz wszystko jasne ;]

Erdamon=Lewatywa
07-14-2005, 17:47
Mam pytanie do dobrego huma:
1.Co robic na 1 linie?? bo piechurzy sa chyba za slabi
2.Czy robic u Kaplanow i Czarodziejek podwyzsenie na kolejny etap??
3.Czy robic t3??

Bodek
07-14-2005, 18:23
Erdamon napisał(a)
Mam pytanie do dobrego huma:
1.Co robic na 1 linie?? bo piechurzy sa chyba za slabi
2.Czy robic u Kaplanow i Czarodziejek podwyzsenie na kolejny etap??
3.Czy robic t3??
1. ja robie 4 footow pozniej łamaczy kilku
2. ja prawie zawsze robie kapłanow na 1 poziom bo maja dispela
3. ja prawie nigdy nie robie
Btw. ja nie jestem dobry hum :D :P

Erdamon=Lewatywa
07-15-2005, 21:33
Taktyka hum by mistrz Lewatywa:D (bede uzywal polskich nazw)
1.Biore Krola Gory i tak z 4 footy
2.Robie kuznie i robie strzelcow
3.Upgrejdje se na t2
4.Biore maga krwi
5.W miedzy czasie buduje sklep i tartak
6.Robie po 1 budynku sanktuarium i warsztat
7.robie z 6 kaplanow i tak 6 kat

Jak wam sie podoba??:P

Bodek
07-16-2005, 07:21
Erdamon napisał(a)
Taktyka hum by mistrz Lewatywa:D (bede uzywal polskich nazw)
2.Robie kuznie i robie strzelcow
3.Upgrejdje se na t2
4.Biore maga krwi
5.W miedzy czasie buduje sklep i tartak
6.Robie po 1 budynku sanktuarium i warsztat
7.robie z 6 kaplanow i tak 6 kat

Jak wam sie podoba??:P
najpierw tier2 pozniej koznie

Blahy Peter
07-16-2005, 14:42
Originally posted by Erdamon

a jak grasz na elfa to wogole masz jakakolwiek mane tym kingiem na bolty?. pozniej moze byc lepiej jak bierzesz mana siphon od tego noobowskiego bloodmagea ;p, ale wczesniej to pograne :P i 6 kat? sporo.

ja najczesciej najpierw am i z 4 footy, tech, kuznia i strzelcow (jak mam z 4 to upg long riffles i dalej strzelcow). w miedzyczasie zawsze jedne up do ataku i def dla strzelcow. jak sie zrobi t2 to mk (czasem firelorda), 2 arcane (chyba ze jest ciezko z kasa to robie blad i stawiam jedno, ale co zrobic :P) i z 4 priesty, 3-4 slowerki (na orca wiecej slowerek, na ud wiecej priestow i koniecznie upg priesta) i jak trzeba to z 2 lamaczy (jak zdechna footy to mozna dorobic jeszcze 1-2 ale tylko jak cos z czarow sciagaja). dosc czesto gram bez katow. jak idzie w air to kilku dragonhawkow.

mirrora to w sumie calkiem inaczej sie gra :P wogole bez strzelcow itp.

Erdamon=Lewatywa
08-05-2005, 16:30
hmm nie wiedzialem gdzie to zamiescic wy tez tak macie ze tracicie kontrole nad jakims herem, normalnie nie moge nim sterowac, jak gdzies wsakaze gdzie ma on isc to tam pojdzie lec gdy chce zeby dh poszedl w inna strone (na przyklad koles atakuje mi baze) to juz za huja tam nie pojdzie jesli nie dojdzie do tamtego celu, gdy zobaczy wroga to leci do niego i nawala pierwsza lepsza rzecz ktora ma wrog i do tego czrow nie moge uzywac, ma ktos tae cos u herow??

Harpoon
08-05-2005, 16:38
napisales tak haotycznie ze nie wiadomo o co w tym chodzi....

jak nie mozesz kontrolowac hera? ... jaki w tym problem kliknac myszka gdzie ma isc, ew. "hold" and "attack"

Erdamon=Lewatywa
08-05-2005, 17:09
Zazwyczaj mam to w dh(bo innymi herami nie gram), no nie moge nic w nim robic, jak wskarze mu gdzie ma isc to pojdzie tam, lecz gdy chce zeby poszedl do innego miejsca to za huja tam nie pojdzie jak nie dojdzie do tego 1 celu, no i vczaerow nie moge rzucac

[BoS]Aniol
08-07-2005, 15:19
Napisze tu 1 swoje spostrzezenie:
Jak na poczatku gry, kiedy Hero jest slaby i nie ma itemow przeciwnik zdobedzie znaczna przewage, to wtopiles.
Wiec na poczatku trzeba sie pilnowac, zwlaszcza grajac E vs H lub O.
Nie wspominajac juz o E vs E jesli jeden gra mass hunt, a ty driady.
Ja zawsze gram driady i przewaznie wygrywam, ale zawsze uwazam na hera i do tier2 sie bronie zaciekle, pozniej hunterki gina one by one:)
Gorzej jak gram z jakims gosu, bo wtedy on tez ma wszystko wyczute.

Erdamon=Lewatywa
08-15-2005, 00:22
Zna ktos dobra taktyke jak zjechac w mirrorach mass hunt i glewie?? I jak gram vs ork i robie mass talon to co robic na 1 linie bo katapulami latwo sie jedzie talony??

[BoS]Aniol
08-15-2005, 12:45
Podobno jak ktos robi mass hunt + caty, to mozna go zjechac tylko tym samym jak jest dobry. Z tym, ze ja jeszcze nie gralem z dobrymi, bo zaczynaja sie masowo od 28 lvl.
A co do orkow to mass talons i arch, bo arch sie cat nie boi.
Ale ja i tak z orkiem zawsze bear+driady.

Harpoon
08-21-2005, 03:50
Erdamon napisał(a)
Zna ktos dobra taktyke jak zjechac w mirrorach mass hunt i glewie?? I jak gram vs ork i robie mass talon to co robic na 1 linie bo katapulami latwo sie jedzie talony??

jak juz wystrzelisz wiekszosc armi w powietrze to najlepiej przemien talony w kruki... przelec kolo katapult, znowu przenien i rozwalaj katy, bo katy maja lipna obrone na magic attack, no i oczywiscie archerki i tak z 3-4 hunty na pierwsza linie ;]

jesli chodzi o hunty+glewie to musisz poprostu robic to samo i byc w tym lepszy i szybszy , no i miec expa ;]

War_Chef
08-25-2005, 18:27
Porada dla ud jak ktos gra bm , sh , gruty, jeźdzcow na wilkach i wywerny:
1.hero dk==>tech2 i lish
2.friendsy bez zakopania bo i tak z siatka na friendsie duzo się nie zrobi
3.Szybki tech na tier3 i robić ambo + friends + 1 lub 2 posagi heal & mana)
4.Najlepiej zabić sh na poczatku a potem air (siatką ^^) , mele zabijac na koncu.
5.Coil na rannych , i dobijac wroga novą , jak na kimś skupiaja ogień to coil + frost armor .
WA¯NE: Dk zawsze musi mies miksture niezniszczalnośi bo wróg raczej zabije go pierszego (szczególnie jak ma lvl 5 i szybko leczy unitsy) a liszowi kubis orba korupcij

War_Chef
08-25-2005, 22:45
Ghoul rush : 2 crypt , 2 zikkurants , 1 grobowiec z artami , na koacu altair (hero z taverny) ......
Mass ghuli + ward za szkieletami , fire lord u wazasz na pomioty lawy i tworzymy szkielety z corpsów . Niegdy tego nie robiłem ale koleś zrobił to na mnie i przegrał :D :D :D i pytał się o real lvl ^^ . skontowałem lishem (nova ) , misiek (oddech) , i 2 zikkuranty na frosty

Goocio
08-26-2005, 15:27
War_Chef napisał(a)

3.Szybki tech na tier3 i robić ambo + friends + 1 lub 2 posagi heal & mana)
4.Najlepiej zabić sh na poczatku a potem air (siatką ^^) , mele zabijac na koncu.
[/B] to abo to maxymalnie zjebany pomysl, orc zrobi kodo i nagle nie ma abo, a dk jest na tyle szybki ze nie ma prawa zginac :P , aha no i kto robi SH vs ud omg omg on ma 475 hp na 1 lvl nova, coil i po nim, zawsze TC

Goocio
08-26-2005, 23:53
jaka szkoda ze nie dziala Xpam, gralem wlasnie 2v2 RT na northrend i wyobazcie sobie jacy idioci tam maja 40 lvl, koles zeby zrobic 2 knightow [nie wiem po co, ja mialem z 8 taukow] zbudowal 2 baraki, pozniej wpadl na pomysl ze moze zrobi czolgi vs destro, no to walnal sobie 2 warsztaty i z tego 2 czolgi zrobil, po czym zaczal robic upa na polimorfie do sorcow [sorc vs destro to najbardziej zjebany pomysl chyba nawet gorszy od bloodlusta], no i teraz punkt kulminacyjny, kolesie wpadaja do mnie ja mu pisze "tp" on potwierdza, a wiec robie wyzej wspomniane "tp" a on mi wtedy pisze "pls w8 sec" no i co ja mam kurwa zrobic ???????? z reszta nie wiem po co mu ta polimorfia jak tam byla sama elficka drobnica . . . . . . . . albo juz wiem pewnie na destro chcial zarzucic :p no i to juz wszystko co mi lezalo na sercu

War_Chef
08-28-2005, 00:05
Originally posted by Goocio
to abo to maxymalnie zjebany pomysl, orc zrobi kodo i nagle nie ma abo, a dk jest na tyle szybki ze nie ma prawa zginac :P , aha no i kto robi SH vs ud omg omg on ma 475 hp na 1 lvl nova, coil i po nim, zawsze TC !!! Sry moze msz racje ale goście zadko na north jada w kodo na początku , ale jak to robią to mam jush destro . Btw Mnóstwo gosci robi sh vs ud na serio !!! (tylko nie wiem po co ) :p

Harpoon
08-30-2005, 16:43
mam takie pytanie...

jak ogladam repy 1v1, to jest takie cos czego nie rozumiem, mianowicie zawodnicy stawiaja na mapie takie wykrzykniki, ktore w grach druzynowych uzywane sa do komunikowania sie (np. atakujemy tutaj, rushujemy tutaj) no ale po co uzywac je w solo, skoro gra sie samemu, pomyslalem ze to tylko do dowyzszenia amp (podobnie jak te durne klikanie prawym klawiszem myszy po 30 razy)

ktos moze mi to wytlumaczyc ?;]

DarQ
08-31-2005, 14:54
wydaje mi sie ze to dla ripleja

Goocio
08-31-2005, 17:03
to raczej przypadek, mi sie to czasem zdaza gdy podswietlam hp jednostek altem i jak nacisne w tym samym czasie to daje sygnal na mapie, to chyba wszystko

[bGm]d0NiCzk4
09-01-2005, 00:13
nom mysle jak goocio bo jak trzymasz alt i wycofujesz jednostke w bitwie to sie podswietla wykrzyknik na mapce

Murtagh
09-03-2005, 14:19
mogłi byscie dac taktykę ud vs ud ??

jakubek
09-03-2005, 18:22
MASS GHUL I NECRO

MaN-O-WaR
09-04-2005, 00:32
jakubek napisał(a)
MASS GHUL I NECRO Z tego co wiem to wiekszosc UD jedzie takta na mirrorach ghoule + destro wiec necro tak nie bardzo imho. No ale ja UD nie gram, wiec tylko sugeruje :p

War_Chef
09-05-2005, 18:42
A jedno pytanie : stawianie realy-point co chwile zwiększa twoje apm ??? Bo gościa zjechałe i mowił ze noob jestem (to mozliwe:D ) ,bo mial prawie 2x wieksze apm i się cwaniaczył a repa mialem na last i w między czasie zagrałem inna gre (bardzo lugą bo byl disc:( )

Harpoon
09-05-2005, 20:06
no wlasnie o to samo sie pytalem wczesniej. czy stawianie tych znaczkow na mapie zwieksza amp czy po jaka cholere oni to stawiaja, ale nikt na wiedzial dokladnie;]

Harpagan_THC
09-05-2005, 21:59
moim zdaniem każdy kto specjalnie nabija APM to przychlast albo pedalczyk (to własnie tacy głosują na Leppera)

MaN-O-WaR
09-05-2005, 23:54
Zmiana rally pointa to tez 'akcja' i oczywiscie zwieksza APM. A po co pare razy?? No bo niektorym to pomaga w koncetracji i ich rozgrzewa ponoc. Pisze ponoc bo sam tak z reguly nie robie i mi to wcale jakos nie pomaga.. wole sobie pogadac ;)

killmeifugosu1
09-06-2005, 00:28
ja np tak robie poki mi sie altar nie zrobi :P bo to cie rozgrzewa i potem masz wiekrza kontrole wiecej zauwazasz szybciej to przemieszczasz poprostu.......... micrujesz :P

Harpagan_THC
09-06-2005, 00:56
mnie podczas gry rozgrzewa wino (mocna gosia) ,albo dzida ziela fajkowego,polecam.

DarQ
09-06-2005, 14:08
"ja np tak robie poki mi sie altar nie zrobi :P bo to cie rozgrzewa i potem masz wiekrza kontrole wiecej zauwazasz szybciej to przemieszczasz poprostu.......... micrujesz :P"-----to jest wklejone z posta wczesniejszego!!!

albo szpanujesz potem duzym apm bo nabiles sobie klikajac myszka gdzie popadnie

killmeifugosu1
09-06-2005, 17:36
mam prosbe :) nie wypowiadaj sie na temat postu ktorego nie rozumiesz k ? :)

Harpagan_THC
09-06-2005, 17:46
Darq wyszedłeś na hama i zbója, a na dodatek nic nie kumasz <:
to ci dopiero...

a killmeifugosu1 jest APM imba (mój idol)

DarQ
09-06-2005, 18:46
to bylo pisane jakims szyfrem ???
jak tak to sry

a juz mi sie wydawalo ze wszystko zrozumialem :(

killmeifugosu1
09-06-2005, 23:29
eh niewazne to bylo poprostu wyjasnienie tego czegos o czym tu gadacie a ze ty to uznales za xero to nie moja wina -.- bo ja nic nie xerowalem tt

DarQ
09-08-2005, 00:54
to nie ty jestes ten kseroboj?

Rake
09-23-2005, 13:16
Elo bosiaki.Mam problem.Właśnmie gralem z humem , na przełęczy bandytów.No i pojechał mnie fajnym stratem.Zrobił am, postawił tartak i 2 czy 3 wieze w bazie.W tym czasie zrobił sobie up-a na t2.Am mi rushował baze, co dało mu troche czasu.Potem walnął sobie fl , sanktuarium + warsztat.Poszedł w sorce + kanonierów.Na tym etapie gry ostro lamił, więc ujebywałem mu sporo.Ale w z czasem miał ze 4 sorce + 2 kapłanów master + z 10 kanionierów na max upach.zaatakował mi baze i rozpieprzył głowny( ubiłem mu kilak jednostek i herów, ale on atakował główny tak szybko, ze niei zdązyłem naprawiac).Podobnei zrobił mi z drugą bazą, pzrez co starciłem sporo golda, on dorobił armii i rozpieprzył moją( dla niekumających : sorce zajebały mi slowa, a misie i dh na slowie gówno mogą zrobić, nawet nie doszedłem do kanioneirów.Probowałem driady, ale taka ilosc kanioerów zajebała mi je w kilka sec, mimo ze non stop nimi łaziłem).Mam więc pytanie : JAK powinienem zagrac, zeby cos takiego pokonac ? Jakie unity/sposób gry/itp .CZy istieniej moze jakis dobry strat na cos takiego ? i wogóle kiedy powinienem atakowac, czy moze mass expanding albo, tesh towey, himy ? Sam nie wiem.Napiszcie jak takei cos pokonac, i najlepiej dajcie repka ~~ Bo mimo ze w 1.19 znerfowali wieze , to jak postawi ze 3 za farmami + hero + milicja to i tak bez sporej armi h*** mu zrobisz elfem ~~ Pozdro, cya

Erdamon=Lewatywa
09-23-2005, 17:35
mass chimery

jakubek
09-23-2005, 18:35
HMM a może poprostu wsipami mane zabrac czarodziejką:D

MaRi
09-23-2005, 22:50
Hagen__ napisał(a)
Marsz £owców by Hagen

Po pierwsze moja strategia dotyczy gry Nocnymi elfami i polega na ,,upolowaniu'' przeciwnika.
Trzeba zacz&plusmn;ć szybko by przeciwnik nie zorientował się że przegrał,a oto jak należy zacz&plusmn;ć:
1.Wy&para;lij 3 ogników do kopalni,jednego do drewna,a ostatniego do budowy księżycowej studni (w między czasie stwórz jeszcze 2 ogniki)
2.Powstałe ogniki wy&para;lij do drewna,a buduj&plusmn;cego księżycow&plusmn; studnię do budowy kolejnej(w między czasie stwórz jeszcze 4 ogniki,2 z nich wy&para;lij do drewna,a 2 do kopalni)
3.Teraz wy&para;lij ognika buduj&plusmn;cego ks(Księżycow&plusmn; studnię,nie mylić z księdzem) do budowy Ołtarza
4.Stwórz Herosa (najlepiej KaKi-Kapłanka Księżyca),a w między czasie wy&para;lij budowniczego do budowania koszar i stwórz jeszcze 2 ogniki
5.Powstałe ogniki wy&para;lij do drewna,a budowniczym zacznij robić Ks.
6.Gdy powstanie Heros daj mu (wybrali&para;my KaKi) Aurę celno&para;ci i zacznij masowo tworzyć łuczniczki
7.Budowniczym zacznij budować Hall £owców i zacznij wynajdować ulepszenia.
8.Stwórz Armię złożon&plusmn; z KaKi i 11 £uczniczek(tytułowi łowcy,a raczej łowczynie:) budowniczym rób ,,wieże'' w &para;rodku i na zewn&plusmn;trz twej bazy.

W miarę wyższego poziomu KaKi dawaj jej takie umiejętno&para;ci zaczynaj&plusmn;c od AC(Aury Celno&para;ci)i dalej PS(Płon&plusmn;ce strzały),AC,PS,AC,SG(umiejętno&para;ć ostateczna)

W hallu łowców najlepiej zacznij od wynajdywania ulepszeń obrony gdyż £uczniczki maj&plusmn; słaby pancerz
Gdy chcesz ostatecznie zaskoczyć wroga to wykorzeń ,,wieże''(sorry że piszę wieże bo nie pamiętam jak się nazywaj&plusmn;:)i zaatakuj nimi baże wroga wraz z oddziałem KaKi
hehe to musiał pisac jakis wielki noob i to sporo czasu temu :) BEEEEEEEZKItu nooob jakich mało

War_Chef
09-24-2005, 18:16
Eee to takie bez sensu ten teks nawet sensownie nie jest ułużony więc co można chcieć o jego przydatności .... :D :D :D

jakubek
09-24-2005, 23:08
Tak a co jesli ci np. humanem rusch zrobi??
Wes lepiej skończ z postami tego typu

jakubek
09-24-2005, 23:09
Mati ty juz lepiej skończ z postami tego typu :D

Y4r0
09-25-2005, 14:15
odwalcie sie og hagena : |
bos nie zawsze był taki gosu jak teraz...

DarQ
09-26-2005, 18:06
zagraj w podoby sposob jak napisal hagen
wieze ci beda gowno robily

MaN-O-WaR
09-26-2005, 19:19
Y4r0 napisał(a)
odwalcie sie og hagena : |
bos nie zawsze był taki gosu jak teraz... Btw do teraz pamietam Basiora - 7 level RT i 40% winow :D A mial z 200 gier chyba :D

[BoS]Basior
09-26-2005, 20:10
Ale śmieszne Manowar:P jakos trzeba było zaczynac :P Ty tez nie gosowales od razu:>

Erdamon=Lewatywa
09-26-2005, 20:41
Ja tam jak zaczelem grac na xpame to od razu mialem 8 lvl rt w kilka dni(ma sie wkoncu talent do tej gry:D )

DarQ
09-26-2005, 23:35
nie wstydz sie nie ma o co !!!!
bo to w koncu 7 lvl byl

Goocio
09-27-2005, 01:06
no i kto jest teraz imba na nowym patchu ???
mysle ze orc jest lepszy, bo u hum sorc juz nie dziala :mad: ne po staremu, a u UD troszke destro oslabili, ale to i tak za malo na ta imba jednostke

MaN-O-WaR
09-27-2005, 11:38
[BoS]Basior napisał(a)
Ale śmieszne Manowar:P jakos trzeba było zaczynac :P Ty tez nie gosowales od razu:> Ja mialem 10 level RT i 50% - statsy 149:149 i wtedy acc szlag trafil, jak mi brakowalo 1 wina do ikonki :D

MaRi
09-27-2005, 19:24
wg mnie to nie był patch tylko przypomnienie, że blizzard pamięta jeszcze p w3, bo teraz zajmóją się tylko WoW bo to z tego czepią kasiore a nie z w3 ...

DarQ
09-27-2005, 21:24
zmienili tylko edit

War_Chef
10-06-2005, 16:22
jakby pamętali o w3 to by w spokoju zostawili (no moze wyspy echa)

Ziks
10-11-2005, 23:01
Gosu taktyka w 2v2 (orc ud) :

Ud :
Robi 4/5 centralek i wali na chama akkolitów

Orc :
Robi 2 koszary i na chama trolli

Obserwacje :
Przeciwnicy nie mogą sie dostac do trolli, które szybko killują wojska wroga (akkolitów jest tak duzo ze nie ma przejścia.

Wnioski :
Taktyka zajebista jeżeli sie ją szybko wykona. :)

Pozdro, Ziks :)

DarQ
10-15-2005, 15:32
troche dziwna ta takta .. bardzo!!!

Stratos
10-16-2005, 14:12
kto mi powie co to jest to tier 2,3, albo tech 1,2,3 :confused:

Stratos
10-16-2005, 14:15
niewiem jaka rase wybrac, caly czas zmieniam i niemoge sie przyssac do jednej pomozcie z wyborem rozmyslam nad ud albo elf co lepsze :)

MaN-O-WaR
10-16-2005, 14:20
Stratos napisał(a)
rozmyslam nad ud albo elf co lepsze :) NE imba - tylko trzeba dojsc do pewnego poziomu grania, jednak na xpamie najlepiej sie sprawdza Orc. Dlaczego? Bo ta rasa jest noob & lag friendly :)

Edit by Basior: ty cfaniaqu wcale nie jest dla nobow.. po prostu najlepsi graj orkami:P

DarQ
10-16-2005, 21:00
cfaniaku co ty kosmo jestes?

DarQ
10-18-2005, 23:40
najlepsza takta dla kazdej z ras- przemysl co zrobiles zle

Pro_Player__
10-26-2005, 19:35
hmmm wszystkie rasy sa dobre ale niktore sa lepsze od innymch :DDD Hum<UD<orc<nE ;]

Taurenos_Pl
10-26-2005, 20:53
pro pojebało cie dla mnie jest tak orc=ne=ud=hum

Rake
10-26-2005, 22:06
jesli cos jest "dla Ciebie" to nie znaczy ze tak jest dla wszystkich.....a pro ma 100 % racji....kazda rasa jest dobra, jesli sie nią nauczysz grac :]

MaN-O-WaR
10-27-2005, 03:35
[BoS]DooVee napisał(a)
jesli cos jest "dla Ciebie" to nie znaczy ze tak jest dla wszystkich.....a pro ma 100 % racji....kazda rasa jest dobra, jesli sie nią nauczysz grac :] Ta i dopiero w tym momencie dostrzegasz ze NE imba - jak grasz NE to masz radoche, a jak nie to chuj Cie strzela

Harpoon
10-27-2005, 16:39
tak tylko zauwaz nie ne gra sie o wiele trudniej niz np orkiem. sam fakt ze mikro gruntami to nie az tak wielki wysilek jak mikro archerkami. podobnie jest przy ud- pajaki.

Pro_Player__
10-28-2005, 15:59
dlamnie to trudno dosc sie footami mikruje nie dosc ze malo hp maja to jeszcze jak wolno biegaja a co do archcerek to mozesz se ja zniknac -.- :D

Harpoon
10-28-2005, 16:03
Pro_Player__ napisał(a)
[ a co do archcerek to mozesz se ja zniknac -.- :D

tak tylko ze one nie znikaja natychmiast, dzieje sie to tylko w nocy, a jesli przeciwnik kupi pyl widzenia, bo nic ci to nie da;/