PDA

View Full Version : Początek dobry gorzej potem....

[BoS]Basior
29th September 2004, 10:13 AM
Elo.Gram orkami i chcialem sie spytac o późniejszy etap gry. Rozbudowe mam spoko aż do momentu gdy mam iść na atak.Często robie w bazie 2xkoszary ale nie wiem czy to dobry pomysł. Nie wiem w co najlepiej inwestowac zeby armia była najbardziej efektywna. Jak powinna wygladac armia atakująca dla orków?Pls help:-)

Terrorboy
30th September 2004, 12:26 PM
Po ch**a zasmiecasz forum tematami-kopiami???Idz tu:
http://w3.xpam.de/forum/showthread.php?threadid=4332

[BoS]Basior
30th September 2004, 08:23 PM
Zamieszczam po to zeby sie czegos dowiedziec terrorboy.A ten link co mi dales juz przeczytalem wczesniej nic szczególnego tam nie piszą.
ps:I taka mala uwaga pewnie ostro zlana zostanie ale kit:
"Nie klnij tyle:-)"

Xeran
30th September 2004, 10:56 PM
Sam mam ten problem wiec nie pomoge :D;)

Terrorboy
1st October 2004, 12:17 AM
[BoS]Basior napisał(a)
Zamieszczam po to zeby sie czegos dowiedziec terrorboy.A ten link co mi dales juz przeczytalem wczesniej nic szczególnego tam nie piszą.
ps:I taka mala uwaga pewnie ostro zlana zostanie ale kit:
"Nie klnij tyle:-)" Sluchaj ja bym Ci chetnie pomogl, ale gram tylko i wylacznie humanem. Proponuje znajdz na Xpam jakiegos dobrego Polaka i niech ci powie jak grac. Albo szukaj strategii po necie jak umiesz angielski,. A jak jestes nowicjuszem to sobie posciagaj kilka-kilkanascie replji TopPlayersow ogladaj, obserwuj i ucz sie! Tylko nie gracze z Xpama ale z orga:)
PS. I tak dalej sadze ze trzeba to bylo w dziale ork napisac;)

[NDE]C24rny
1st October 2004, 09:30 AM
na wersji 1.16 są replaye kolesia co się zwie 'Sky-High' ... pewnie i tak nie odpalisz wersji 1.16 żeby obejrzeć 9 replayów więc pokrótce powiem że po pierwsze micro ... po drugie fast upgrade żeby mieć drugiego hera ... na początek FS a potem TC jeśli idziesz na Huma ... z jednego baraku korzystasz ale budujesz cały czas grunty ... po upie heros na początek ... a w czasie upa budujesz war mil (bynajmniej nie po upgrade'y ... (upgrade dopiero jak masz dużo kasy i przewagę :], najpierw obrona :P) ... tak więc przy końcu upa zaczynasz budować bestinary (żeby mieć pieski :] ... w końcu siege atack piechotą ma chodzić przeciwko castersom) ... i budujesz castery też :] shamanów bo mają oczyszczenie a to Ci się przyda bardzo :D ... tak więc w fasie kiedy możesz atakować bez problemu masz : FS + TC + 6-7 gruntów + 3-4 wind riderów + 2-3 shamanów ... no i jeśli atack się nie powiedzie (nie narazaj armii ... jeśli widzisz że przeciwnik ma przewagę uciekaj albo TePuj się i buduj więcej armii ... pamiętaj ważne jest zeby nie mieć zastoju w produkcji) ... tak więc jeśli atak się nie powiedzie i koleś nie wyjdzie sam z gry upgrade'ujesz bazę do 3 pozycji i robisz upy dla shamanó ... jak dobrze pójdzie możesz dodać kilka wywern wcześniej ... ze 2 HH a później można dodać taureny :] ... pamiętaj ... musisz cały czas coś robić .. albo "HIT and RUN" strategię albo creep albo rush ... ważne żeby przeciwnik nie mógł być przed Tobą ... :> dobra styka bo się napisałem za dużo :]

[BoS]Basior
1st October 2004, 09:40 AM
Dzięki stary stokrotne za to!!!U are god!!THX

[BoS]Basior
25th October 2004, 08:56 PM
Hey.........moze by tu ktoś coś sklecił dla orków co???Bo jakoś jest wielu dobrych kolesi a żadnych pomysłow nie dają...

Magda
1st November 2004, 01:17 PM
jak bys mial jakies problemy jeszc ze co do orcia to moge ci pomoc gdyz mam 30 lvl orciem solo na orgu ale narazie zaczynam sie uczyc ud bo z orciem narazie koncze ...

tyrq
1st November 2004, 04:22 PM
ehh czlowieku
po pierwsze: Terrorboy ma racje, jest dzial orc strategy i tam powinienes to zamiejscic, a nie zasmiecac. Po drugie gowno bedziesz wiedzial nawet po przeczytaniu 1.000.000.000 textow. Idz na www.replyers.com sciagaj demka orkowych gosu, uwaznie ogladaj, wycioagaj wnioski i rob tak samo jak oni. Gowno bedzie umial jak zamiast grania bedziesz czytal. Micro, micro i jeszcze raz micro i strategie WYPATRZONE jak to na zywo wyglada daja nawiecej. Bo wszyscy faceci to wzrokowcy. Prawda Madziu :> ?

Jose
1st November 2004, 09:04 PM
o jezzzzzu.. ludzie, przeciez po ten jest ten dzial zeby pomagac ludziom w stratach. jak nie umiecie pomoc to wy nie zasmiecajcie :(

a co do strat, to czarny ma racje, sciagnij pare repow i ogladnij sobie jak dobre orki graja na poszczegolne rasy.
strata to rzecz dosc trudna, i nie ma czegos takiego jak ultimate strata * no chyba ze przy imba elfach :) a na pewno nie ma czegos takiego dla orka.
wszystko zalezy od tego czy chcesz isc w offense czy raczej dostosowac sie do tego co ma opponent.
w wypadku 1 double barracks i mass grunt to niezla opcja bo to najsilniejsza jednostka tier1. dobre na male mapy gdzie nie potrzebujesz zwiadu tylko massujesz i zalewasz przeciwnika miesem.
na wieksze mapy wal z jakims pomyslem, np. fast exp i tech do np. do bloodlusta i taurenow, wivern albo cos w tym stylu.
ciezko mi sie wypowiedziec bo ostatnio co gralem to na 1.14 :) ale zrob jak mowi czarny i sciagnij duuuzo repow. powiedzmy po 5 na kazda rase. wazne jest zebys poznal co robic przeciw czemu :)
powodzonka
Jose

[BoS]Basior
2nd November 2004, 10:42 PM
ThX Jose. I o to własnie mi chodzi żeby coś konkretnego napisać przez dobre orki na bn,bo tam w temacie strategie dla orków piszą dziwne rzeczy i jeszcze po angielsku więc nie wszystko można zakapować mimo że troche eng kumam.Pisac dalej ludziska bo po to jest ten temat.
Btw repki pościągałem - od razu lepiej(tylko gdyby nie mass bugów na serverze byloby gites)

Terrorboy
2nd November 2004, 11:52 PM
ej Jose, a jaka jest ta imba strategia dla elfa?? wydaje mi sie ze w 1.17 to human i orc są imba:D