PDA

View Full Version : FE czyzby taktyki zawodowcow???

jujin
31st August 2004, 09:53 AM
dawac tutaj swoje pomysly na jak najszybszy FastExpand (oczywiscie trzeba rowniez uwzglednic mape i tyb rozgrywki w solo robi sie inaczej a w team inaczej)

Terrorboy
2nd September 2004, 02:38 PM
Niech sie pierwszy wypowie noob czyli ja :D

Ostatnio zaczalem sie bawic w FE i to dziala:) Wykreslilem mapy gdzie jest to ciezko zrobic i gram:P Najlepiej mi to idzie na: Plunder Isle, Whirlwind, Tristifal Glades czy jakos tak i ew.Lost Temple (to zalezy od ustawienia).
Robie tak: altar,wieza, tartak, mass chlopow (tak ze 16), koszary i fast exp z 2 towerami ew. jeszcze w bazie mozna 1 wieze dorzucic, wieze straznicze oczywiscie obudowane farmami ze bez katapulty nie do ruszenia (na expie tez). Drugi moj sposob to szybki tech do tier2 i to samo z tym ze wieze kupuje w sklepie i robia sie wtedy ultra szybko. Plus jest taki ze jak mam wieze w bazie i mass chlopow to mnie raczej koles nie zrushuje, tylko jak to widzi to idzie creepowac i w tech, a ja wtedy expa robie:)
mozna jeszcze ulepszyc budynki w tartaku1 ew. 2 poziomy, bo mam kupe kasy i drzewa:) Taki exp jest ciezki do zbicia.

War][][][Master
3rd September 2004, 11:06 PM
jesli nawet masz 16 chlopów to jesli gosc wpadnie ci z fs i gruntem bedzie ciezko bo uwali ci z 4.... albo gdy robisz expa a on ci na plecy.... ja biegne od expów na humana np na lost temple....

tyrq
5th September 2004, 03:45 PM
Lost temple - na samym poczatku gry podnosisz drzewo zycia i idziesz do kopalni w rogu mapy za sklepem, omijajac creepy. Przy kopalni rozwalasz creepy, reperujac wispami drzewo. Twoj przeciwnik szybko Cie nie znajdzie :D a jaki bedzie w szoku, ze nie ma Twojjej bazy tam gdzie powinna byc :D hehehe ;-)

Terrorboy
5th September 2004, 10:56 PM
War][][][Master napisał(a)
jesli nawet masz 16 chlopów to jesli gosc wpadnie ci z fs i gruntem bedzie ciezko bo uwali ci z 4.... albo gdy robisz expa a on ci na plecy.... ja biegne od expów na humana np na lost temple.... nom wlasnie dlatego robie wieze i maaaaalutkie wejscie do bazy:P chlopy od drewna zbindowane i do walki:)lepiej stracic 4 chlopow jak masz 16 (za 75 golda) niz np. portal i grunta....btw. jak cie koles cisnie caly czas od poczatku gry to raczej minimalna szansa expa odrazu zrobic, wtedy trzeba odpuscic:( (ale na noobkow to dziala a ja na razie z takimi gram:P)

i00n
15th October 2004, 05:17 PM
Ja zawsze robie FE jak gram na LT xD wyjebana mapa do tego :D
btw. jak ktos robi FE to tez powinien to umiejetnie wykozystac ~_^

gosu][ud
18th October 2004, 03:34 PM
starczy dobry zwiad - ja tylko czekam az ktos zacznie robic fast exspa - jak dobrze pojdzie to ~400 zlota w plecy ma ;P

Magda
1st November 2004, 01:23 PM
hmmm z fe jest ruznie zalezy to przedewszystkim od przeciwnika ja jak widze ze koles zaczyna robic fe to zazwyczaj mu sie juz to nie udaje dla huma ud to proponuje z fe robic najpierw wieze a potem expa i wtedy jest lepiej ^_^