View Full Version : Połączenie zostało przerwane
Cobra_p7
07-13-2004, 13:58
Za każdym razem gdy zaczynam grać na BN otrzymują taki komunikat: połączenie zostało przerwane i kończy się pojedynek.
Czy ktoś mi może dać jakąś radę?
Prawdopodobnie masz FireWall'a lub ani ty ani twój przeciwnik nie moze chostowac gry... na serwerach pvpgn server szuka gier dla was i was łaczy. ale gry hostuja zawodnicy ci co potrafia, jelsi masz FW musisz je tak skonfigurować aby przepuszczało port 6112 i nasz IP serwera =p
Cobra_p7
07-13-2004, 15:12
FireWall przepuszcza ten port, a nawet gdy go wyłącze to nie pomaga.
no to masz wewnetrzne IP - siec osiedlowka albo cos w tym stylu.
popros admina zeby przekierowal ci port 6112 na Twoje IP
btw. witam kolejnego uzytkownika z Galicji :) ja w oryginale wywodze sie z Tarnowa
Cobra_p7
07-14-2004, 12:39
Mój j***** admin powiedział, że jeśli chce mieć przekierowany port to muszę mu zapłacić 300zł lub płacić dwa razy większy abonament to będe miał wtedy stały IP.
powiedz mu ze kosz stałego IP jest w granicach 10 zł do abonamentu ...
Cobra_p7
07-14-2004, 12:51
Tyle że oprócz tego stałego IP dostajesz dwa razy szybszy internet i to kosztuje, a samego stałego adresu chyba mi nie da, ale dzięki za radę, spróbuję.
Delson7up
07-20-2004, 19:38
ej no dobra jestem adminem sieci jestem sam w sieci mam zewnentrzne IP i nie mam hosta byc moze jest to przez NAT'a ale nie moge go wylonczyc bo nie ma wtedy neta ale moze wie ktos jak zrobic to na Routerze ASMAX ADSL Router AR 701u???
[QUOTE]Jose napisał(a)
[B]no to masz wewnetrzne IP - siec osiedlowka albo cos w tym stylu.
popros admina zeby przekierowal ci port 6112 na Twoje IP
Witam. A jak to zrobić na windowsie xp?
Witam :)
Też mam wewnętrzne IP i tak myśle że jakbym skofigurował i łączył sie przez http://www.no-ip.com/ czy bym mógł hostować gry :rolleyes: ?? Jak ktoś wie pomoc mile widziana :)
Yoo. Mam sieć osiedlową, ponad rok temu kumpel przyniusł mi wara by grać i po jakimś czasie skumalem,że czegoś brakuje. O porty chodzi oczywiście, tylko o porty ( fire wall tylko na serweze moze blokować). Zagadaliśmy z kumplem do admina, mówi nam ze nie ma problemu przekieruje na porty, to kwestia 3 minut. Jeśli chodzi o port to nie musi być 6112 ( ten jest niby najpopularniejszy), jest przedział jakiś juz nie pamietam, ale ja mam np 1666. Ale jest 1 kicha. :( Mamy 1 IP zewnętrzne na sieć i jak gramy z kumplem z sieci to on nie może wejść do gry założonej przezemnie. Tylko serwer W3 moze nas razem połączyć w pg. Pozdro All
też jestem adminem sieci ale nie wiem jak sobie przydzielic to ip ;/ moze ktos podac link do poradnika? albo samemu napisac?
też jestem adminem sieci ale nie wiem jak sobie przydzielic to ip ;/ moze ktos podac link do poradnika? albo samemu napisac?
do u see date of last post "01-29-2005, 10:07 AM" -.-
i know but i have refresh the topic ^^ maybe someone will reply
oh well could someone translate the topic to english or movie it from here...
Josh_lopes
06-18-2008, 19:04
only english is allowed at least now ;)
Create another thread explaining ur situation/trouble
Regards
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.