PDA

View Full Version : WoW Vs Guild Wars

Luki_Bos
06-11-2006, 19:34
Witam wszystkich:p troszke mnie nie bylo ale to nie wazne zakladam ten topic zeby sie dowiedziec czy ktos gra w GW bo ja teraz tak :p i posluchac ocen innych osob ktore wiedza co to Gw :D
a oto pare screnow ^^

Y4r0
06-11-2006, 19:52
o właśnie... good thread.myslalem nad zakupem gw, ale zniechęciły mnie uwagi kumpla na jej temat. Mówił coś ze sie gra nie tak jak w wowie czy linage'u ze ludzie chodza po swiecie i expią, tylko w tym momencie grasz sobie jak w zwyklego rpga. Podlączasz sie do neta dopiero jak chcesz pvp grac. Jakoś tak mówił, nie do konca to rozumiem .
a pozatym max lvl to 20 ? :/

Death_Force
06-11-2006, 21:12
No wiec tak... Ja gralem na testowym GW jak byly ostatnie "dni wolne" no i mi sie gra kompletnie nie podobala... Kompletne dno... Jak na poczatku mi sie super walczylo to pozniej nie wiarygodnie poziom gry skoczyl w gore i nic nie moglem przejsc... Tak jakby przejsc z poziomu easy na very hard... Jak dlamnie gra nie oplacalna do kupna... No chyba ze ktos lubi takie gierki...

PS: I jeszcze jedno jak dlamnie to grafika jest nie zaladna... I wole WoW'a (nawet piracki server) od GW. Pozdro :)

Y4r0
06-11-2006, 21:43
apropo WoWa... ma ktos linka skad zassac go ? tylko pls nie torenty
mialem na dysku ale ostatnio padł mi twardziel i przepadł wow ;/

Ardanis
06-12-2006, 00:42
Nie wiem z kad zassac WoW, ale za to gralem troche GW. Szczerze mowiac chyba wole pociupac sam na singlu w diablo 2... Serio, gra mi sie podobala tylko na poczatku, bo z czasem questy robia sie tak nudne, ze przechodzi to ludzkie pojecie. Podobno tak wlasnie sie gra na poczatku (czyt.: nuda i monotonia), ale gdy sie juz zdobedzie skille, bo po to wlasnie sie gra na poczatku, to spokojnie mozna zaczac walki na arenach, a to wlasnie jest to, co trzyma ludzi przy tej grze. Czyli krotko: jesli wytrzymasz te nude, ktora jest na poczatku, to gra moze sie zrobic naprawde interesujaca. Dodam tylko, ze ja nie wytrzymalem (a uwazam sie za hardcorowca jesli chodzi o rpg).

Tak wiec, zycze cierpliwosci Luki :)

Burzyciel
06-12-2006, 01:07
Ja tez w to grałem, ardanis ma duzo racje, ze trzeba przetrzymac duzą nude, ale ta gra ma spory plus. Jest ona nastawiona na pvp a nie na wykonywanei zadan czy łchodzenie i zwiedzanie krain. Jak bys miał kilku kumpli do wspołnej gry, to mozecie sie skusić, a nad samotna gra to sie zastanów. Bedziesz potrzebowal silnej woli. :D

Elhan
06-12-2006, 16:45
WoW>GW na calej linii. GW mi jakos w ogole nie podeszlo. Pogralem parenascie miechow w WoWa, potem do GW mnie borek namowil, zalatwilem sobie klucz do konta, pogralem z 2-3h i wyszedlem :P. Jak dla mnie dwa rozne bieguny, najlepsze sa te niewidoczne sciany w GW ;). Grafika na poczatku moze sie podobac i chyba tylko tyle, ale to oczywiscie bardzo subiektywna opinia :).

[BoS]Templare
06-14-2006, 00:25
Jestem jednym z wielu nieszczesnikow ktorzy zakupili GW, gra jest poprostu fatalna , chyba ludzi w niej pociaga tylko to ze jest za darmo. WOW jest o niebo lepszy ale cza placic:closed:

Y4r0
06-14-2006, 16:54
Dobra, to ja juz nie mam wątpliwości :D Szkoda hajsu : /

Luki_Bos
06-14-2006, 17:06
Cemu tak sadzicie nie jest taka zla szczegulnie jak ma sie z kim grac jest w niej cos czego brakuje w wowie ZADYMA ^^ tu trzeba nawet misje wypelniac w party bo inaczej nie da rady a jak sie chodzi z kilkoma osobami to gra staje sie naprawde fajna :) oczywiscie ma tez kilka minusow na kupno itemow w wowie wystarczylo tylko zloto a tu trzeba jakies materialy jeszcze zbierac zeby ci to dopier uszyli ale jak dalmie jest dosc ciekawa mozna pograc i gra w nia dosc duza ilosc graczy np fajne sa wojny gildi nad opanowaniem jakigos terenu ktory jest dosc bogaty w mineraly tutaj gildie zadza terenami tego nie ma w wowie a szkoda i jest za free :) a to duzy plus bo w wowa nie zawsze ktos ma czas zagac a placic trzeba. Poczatek przyzanam jest troche nudny ale potem jak sie juz rozkreci to idze fajne mije i filmiki wczasie wykonywania jak dalmnie spoko da sie pograc :)

Elhan
06-15-2006, 19:30
W WoWie do zadnej instancji samemu sie nie pojdzie, jest wiele miejsc gdzie tylko rajdem mozna cos zrobic, 40 osob w jednym miejscu to tez mala zadymka ;),szczegolnie dla proca :D. W warku rowniez za wiele rzeczy nie wystarczy tylko zaplacic, chociaz mozna i tak, jednak wiele koncowych crafted itemkow potrzebuje xxx rzeczy jakie nalezy zebrac wczesniej, aby dany przedmiot wystukac. Zdobywanie terenu gildiami - w wowie mozna zrobic sobie wypad gildia do Alterac Valley o pobawic sie w zdobywanie mapy zamiast latac z random ludzmi. W sumie granie w WoWa zaczyna sie po 60lev na koncowych instancjach. Ale ta gra ma jeden minus, te 50 zl na miesiac, jesli ktos a malo czasu na granie to raczej srednio mu sie to oplaca.