PDA

View Full Version : Regulamin i Struktura turnieju

Shimmy
17th December 2005, 09:59 PM
Biorąc pod uwagę że jest to turniej klanowy możemy przyjąć dość luźne zasady.

REGULAMIN

1. Gracze zgłoszeni do turnieju bedą rozlosowani z jednego koszyka, bez żadnych rozstawień czy jakiś innych udziwnień.

2. Myślę że nie będzie nas za dużo dlatego gry toczone będą systemem bo3.

3. Zwycięski gracz ma obowiązek zapisac replaye i umieścić ja na forum w specjalnie utworzonym dziale(tylko proszę robcie rep packi z danych rund, a nie wklejajcie pojedyńczo).

4. Zgłoszenia będziemy przyjmować do 22 grudnia(ewentualne nagięcie reguły w przypadkach losowych).

5. Turniej odbędzie się w strukturze takiej jaka byla uzyta na turnieju Blizzcon, daje ona możliwość wygrania turnieju nawet jeżeli przegralo sie któryś z pojedynków.

6. Jeżeli chodzi o to kto będzie hostować gry to nie powinno być problemu, ponieważ jesteśmy polskim klanem. Mimo wszystko jeżeli niebędzie możłiwości grania na neutralynym hoście przeciwnicy musza między sobą osiągnać konsensus(uwaga trudne słowo^^).

7. Gry odbędą się w okresie poświątecznym, ewentualnie dokończyć będzie można ten turniej po tym jak dojdziemy do siebie po sylwestrze.

8. Jeżeli gracz nie zgłosi z dniowym wyprzedzeniem swojej nieobecności jego gra zostanie potraktowane jak walk-over.

9. W przypadku jeżeli graczowi dostanie udowodnione użwanie cheatów(głownie chodzi mi o maphack) zostaje on wydalony z turnieju. Oczywiście niepodejrzewam nikogo o to ale tak dla formalności musiałem to napisać.

10. Pojedynki będą rozgrywane na mapach: twisted meadows, echo lsle, turtle rock i w finale dołączamy lost temple na ktorej zostanie rozegrana 3 gra finału(o ile będzie konieczna). W pozostałych rundach zawsze pierwsza mapą bedize tm a potem wybierać będzie przegrany(nie można wybierać 2x tej samej mapy).

Shimmy
17th December 2005, 10:14 PM
A oto przykładowa drabinka turniejowa, oczywiście iloś miejsc bedzie modyfikowana w zależności od ilości uczestników.

Chodzi w tym o to, że przegrani z poszczególnych rund(drabinka nr1) dostaja sie do drabinki przegranych(ta druga:p) i tak dalej, aż wkońcu przegrany z półfinałów gra z wygranym z drabinki przegranych o miesce w finale. Także mimo przegrania jednego pojedynu nadal mamy możliwość wygrania turnieju!!

ps. sorry za cienka jakos ale nimam obecnie corala na dysku

wolf_mk
17th December 2005, 10:15 PM
Dobra powiem tak :D hmmm nic nie czaje z tym ze jak sie z kims przegra to mozna jeszcze wygrac :D nadal sie nie moge polapac z tym bo1 bo3 itp itd wiec niech ktos wyjasni o co biega:D hmmm co do cheatow to jak ktos uzywa to zostaje nie tylko wywalony z tura ale z klanu :p to tyle ode mnie :)

Shimmy
17th December 2005, 10:21 PM
no i lobuz musial mi coś napisać!!! niech ktoś skasuje ten jego post i ten też.bo3 znaczy ze najlepszy z 3 gier czyli jak wygrasz 2 gry idziesz dalej, alles klar?

wolf_mk
17th December 2005, 10:37 PM
Originally posted by Shimmy
no i lobuz musial mi coś napisać!!! niech ktoś skasuje ten jego post i ten też.bo3 znaczy ze najlepszy z 3 gier czyli jak wygrasz 2 gry idziesz dalej, alles klar?

Czyli gra sie do 2 wygranych ?:>

Bodek
18th December 2005, 08:44 AM
za uzywanie mh to kick z klanu i ban acc a nie usuniecie z turnieju

ShaQu
18th December 2005, 09:11 AM
Bodek napisał(a)
za uzywanie mh I tak chyba nikt nie bedzie taki chamski i glupi zeby mh wlaczac na turze klanowym 4fun ^^
btw.GJ shimmy

Shimmy
18th December 2005, 04:17 PM
Lista uczetników którzy póki co zapisali sie na turniej:

Bosper
Chapal
Wilk aka. Mk.abuse
Neverindead
Yoko
Shimmy
Kamasutra
Roman_pl
Remek_pl
Kaspar_pl
Scary_Evil
BODEK(s sprobuj nie zagrać to chapala na ciebie naśle^^)
Rumek
DEADmanW41_KING aka. flash .aka Flash aka. Flasz i jeszcze 13 innych^^
exorciser
im_noob_XD
-NerrII-
Navel
Dontbenerovus
Włochacz(tak jak mowil chapal^^)
Masterof*****
ciaparok
Sroka pl

Kolejność jest przypadkowa więc prosze nie czuć sie urażonym w rzaden sposób. Jeżeli kogos pominolem prosze dacć mi znać.

ShaQu
18th December 2005, 05:07 PM
16-tu ladnie pasuje :D

btw. wie ktos co sie dzieje z kevinem ?? moze ma ktos do niego nr gg :>

wolf_mk
18th December 2005, 05:08 PM
Originally posted by ShaQu

Taaa ale w clanie jest 2 razy tyle osob :p

Shimmy
18th December 2005, 05:41 PM
ShaQu napisał(a)

Nom...pasuje... szczegolnie że jest 17...

wolf_mk
18th December 2005, 07:51 PM
Omg na 40 osob nawet polowy nie ma ... kaplica ...

ShaQu
18th December 2005, 07:56 PM
wolf_mk napisał(a)
Omg na 40 osob nawet polowy nie ma ... kaplica ... Zaraz polowa polowy bedzie kickiem pociagnieta z klanu ^^

Shimmy
18th December 2005, 08:29 PM
Oki to teraz troche konkretów. Frekwencja szczerze mowiec troche minie zaskoczyła, zgłosiło sie już 18 uczestników co nijak nie pasuje do przyjętej przezemnie struktury turnieju(potrzeba by bylo teraz aż 32 osób). Dlatego zmieniamy troche zasady:

Zawodnicy zostaną podzieleni na 4 grupy. Gry grupowe toczone będą systemem bo1(jeżeli komuś nie pasuje czekam na konkrtne arguemnty). Z każdej grupy wyjdzie 2 graczy ktorzy potem rozegrają systemem pucharowym ćwiećfinały,półfinaly i finał oraz mecz o trzecie miejsce. W fazie pucharowej gry będą toczone systemem bo3.

Jeżeli chodzi o mapy to wylosowałem (sposrod tr, ei i tm) tą ostatnią czyli twisted meadows. NA niej toczone będą wszystkie gry grupowe. W fazie pucharowej pierwsze bedzie też tr a potem loser choice( z tym że nie można będzie wybierać powtornie którąś z map).

Zważając na to że w grupach gry będą roegrane bo1, nie przyjmuje zażaleń na lagi itp. Jezeli gracz na poczatku gry zgodzi się na jej rozegranie, to jest ona ważna.

Losowanie odbędzie się tak że wszyscy będą losowani z jednego koszyka z jak sie okazało oczywistych przyczyn..Jeżeli w grupie 2 zawodników bedzie miało ten sam rezutat liczyć sie będzie bezposredni pojedynek.

Zapisywać można się jeszcze do godziny 18 dnia 20.12(wtorek). O tej godzinie nastąpi losowanie wykonane przez neutralną osobę.Turniej zaczynamy od środy,z tym że gry grupowe MUSZ¡ zostać rozegrane do 24. Następnie następują 2 dni przewy i 26 wracamy juz do meczów o najwyższe laury. Jeżeli all pójdzie szybciej(w co wątpię) możliwe bedzie przyspieszenie innych spotkań. Samo umawianie sie co do gier grupowych leży w gestii zawodników w niej grających.

Jeżeli duża grupa zawodników zadeklaruje że przed swiętami nieda radynic zagrać przłożymy na okres poświąteczny.

Pokój

wolf_mk
18th December 2005, 08:34 PM
Oki to teraz troche konkretów. Frekwencja szczerze mowiec troche minie zaskoczyła, zgłosiło sie już 18 uczestników co nijak nie pasuje do przyjętej przezemnie struktury turnieju(potrzeba by bylo teraz aż 32 osób). Dlatego zmieniamy troche zasady:

Zawodnicy zostaną podzieleni na 4 grupy. Gry grupowe toczone będą systemem bo1(jeżeli komuś nie pasuje czekam na konkrtne arguemnty). Z każdej grupy wyjdzie 2 graczy ktorzy potem rozegrają systemem pucharowym ćwiećfinały,półfinaly i finał oraz mecz o trzecie miejsce. W fazie pucharowej gry będą toczone systemem bo3.
J
eżeli chodzi o mapy to wylosowałem (sposrod tr, ei i tm) tą ostatnią czyli twisted meadows. NA niej toczone będą wszystkie gry grupowe. W fazie pucharowej pierwsze bedzie też tr a potem loser choice( z tym że można będzie wybierać powtornie którąś z map).

Zważając na to że w grupach gry będą roegrane bo1, nie przyjmuje zażaleń na lagi itp. Jezeli gracz na poczatku gry zgodzi się na jej rozegranie, to jest ona ważna.

Samo losowanie nastąpi w sposób następujący: Podziele nas na 2 koszyki, w pierwszym z nich umieszczę 4 imo najlepszych graczy w klanie w obecnej chwili. Reszta umieszcze w drugim i do kazdego z roztawionych zostanie dolosowana reszta. Mam nadzieje że nikt nie poczuje się urażony, oczywiście nie podam nickow rozstawioncyh zawodnikow.Jeżeli w grupie 2 zawodników bedzie miało ten sam rezutat liczyć sie będzie bezposredni pojedynek.

Zapisywać można się jeszcze do godziny 18 dnia 20.12(wtorek). O tej godzinie nastąpi losowanie wykonane przez neutralną osobę.Turniej zaczynamy od środy,z tym że gry grupowe MUSZ¡ zostać rozegrane do 24. Następnie następują 2 dni przewy i 26 wracamy juz do meczów o najwyższe laury. Jeżeli all pójdzie szybciej(w co wątpię) możliwe bedzie przyspieszenie innych spotkań. Samo umawianie sie co do gier grupowych leży w gestii zawodników w niej grających.

Jeżeli duża grupa zawodników zadeklaruje że przed swiętami nieda radynic zagrać przłożymy na okres poświąteczny.

Pokój

Mi pasuje :p

ShaQu
18th December 2005, 08:36 PM
Shimmy napisał(a)

REGULAMIN

10. Pojedynki będą rozgrywane na mapach: twisted meadows, echo lsle, turtle rock i w finale dołączamy lost temple na ktorej zostanie rozegrana 3 gra finału(o ile będzie konieczna). W pozostałych rundach zawsze pierwsza mapą bedize tm a potem wybierać będzie przegrany(nie można wybierać 2x tej samej mapy). Bardzo dobrze pomyslane ^^
jeszcze raz GJ shimmy bedzie nagroda :D

wolf_mk
18th December 2005, 08:38 PM
Bardzo dobrze pomyslane ^^
jeszcze raz GJ shimmy bedzie nagroda :D

Chyba nawet wiem jaka nagroda ^^ ja jestem za Chapal :p Bodek i Bosper pewnie tez wiec do dziela :D

ShaQu
18th December 2005, 08:45 PM
Zawodnicy zostaną podzieleni na 4 grupy 18 osob na 4 grupy jak ??Gry grupowe toczone będą systemem bo1 A pkt ??
za wina co 1, 2 czy 3 . . .
A remisy wchodza w gre ??

reszta jest dobrze :D

wolf_mk
18th December 2005, 09:09 PM
18 osob na 4 grupy jak ?? A pkt ??
za wina co 1, 2 czy 3 . . .
A remisy wchodza w gre ??

reszta jest dobrze :D

Jakby byl remis to chyba by byl cud ^^ za wina 1 pkt :p ja tak uwazam :D hmmm wiec robimy tak jest 18 osob to 2 kolejne ktore sie zglosza beda w turze graly kto pierwszy ten lepszy ...

Bodek
18th December 2005, 09:43 PM
zgłaszam sprzeciw jeden punkt mi sie bardzo nie podoba i musze zaregowac nie ma dzielenia na grupy lepszy gorszy 4 najlepszych.... nie! ma byc całkowite losowanie jak wypadnie tak wypadnie chyba ze... a zreszt ja i tak nie startuje ale powino byc tak jak ja mowie;o bo...tak jest lepiej imo piszcie co sadzicie

Shimmy
18th December 2005, 10:04 PM
Ok Bodek, tak myślalem że komuś może to niepasować, czekałem tylko an pierwszy sprzeciw, a więc tak jak powiedziałeś losowanie będzie w stylu all from one hat. I masz grac, zjechales mnie dzisiaj niemiłosiernie a widzisz ze jednak biore w tym udzial, także uszy w gore i do boju!!

Chapal, jak mzoe być remis? punkty sa zbedne bo albo gre wygrasz albo nie tk samo jakby bylo po 1 pkt.

Mam nadzieje ze ktos sie jeszcze zgłosi do turnieju, jak nie to bedea 2 4 osobowe i 2 5 soobowe , czyli raczej problemu niema.

NerII
19th December 2005, 12:40 AM
mam nadzieje ze jestem w tej 18 :>?

Shimmy
19th December 2005, 12:46 AM
tak jesteś, w topicuz regulaminem masz pełną liste uczestników

ShaQu
19th December 2005, 11:42 AM
NerII napisał(a)
mam nadzieje ze jestem w tej 18 :>? Obys tylko gral ;/ w co watpie :p

THE_WORLD_SUCKS
19th December 2005, 12:47 PM
kurde mam 1.20b i nie moge na xpam wejsc wiecie kiedy bedzie update servera ?

Bodek
19th December 2005, 12:53 PM
nie długo madmax czasu nie ma a co sie tam zmieniło na b?

ShaQu
19th December 2005, 02:21 PM
Bodek napisał(a)
nie długo madmax czasu nie ma a co sie tam zmieniło na b? Heh ja tylko widzialem zmiane jedna fajna u huma farm hacks . . . stawiasz farme na hera i znika ^^

Bodek
19th December 2005, 02:38 PM
0_o

Shimmy
19th December 2005, 04:18 PM
BRAKUJE NAM 1 OSOBY TO TOURA, JEZELI KTOS MA KONTAKT Z KIMS KTO JESZCZE SIE NIE ZAPISAL PROSZE GO NAMOWIC ^^

hhe sorry ze inny dział ale to na potwiedzenie slow Chapala

wolf_mk
19th December 2005, 05:05 PM
BRAKUJE NAM 1 OSOBY TO TOURA, JEZELI KTOS MA KONTAKT Z KIMS KTO JESZCZE SIE NIE ZAPISAL PROSZE GO NAMOWIC ^^

hhe sorry ze inny dział ale to na potwiedzenie slow Chapala

Heh teraz mozna powiedziec ze hum to imba :D btw mi sie podoba taka gra :p ktos 1vs1 na nowy patchu?:D

NerII
19th December 2005, 06:52 PM
ShaQu napisał(a)
Obys tylko gral ;/ w co watpie :p co nie zagram sobie :D troche sie solo nauczem :] a grupy juz sa?? i kiedy gramy?

Marioslaw
19th December 2005, 08:59 PM
Sorry ze tak pozno ale od soboty polodnia net mi zniknol :/ i musze zaleglosci nadrobic zapisz mnie do tego toura shimmy PLS

Scary_EviL
19th December 2005, 09:35 PM
EY MAM PYTANIE KIEDY SIE ROZPOCZYNA TOUR ??
BO TAK SIE ZDAZYLO ZE JA NA ¦WIETA TO KUZYNA (N00BEK[PL] , B0NK1 ) JADE W SOBOTE :P , A W PI¡TEK DZIEÑ PRZED WYJAZDEM MAM TOURA TENISA :D:D LECZ MAM NADZIEJE ZE DOPIERO TOUR BEDZIE W NIEDZIELE OR PONIEDZIALEK NAJWCZESNIEJ PLS !!
BO INACZEJ NIE BEDE MIAL WOLNEGO KOMPA A TAKTO U B0NK1 BEDE GRAL :D ON NIE CHCE GRAC TOURA WIEC MAM NADZIEJE ZE POZWOLI ROZEGRAC MI ALL GRY Z TOURA KTORE BEDE MIAL GRAC :P
FAST ODPIS

ShaQu
19th December 2005, 09:38 PM
Mysle ze nawet od dzisiaj mozna zaczac ;/

Scary_EviL
19th December 2005, 09:56 PM
OK DZISIAJ OK ....
tylko ze przerwa musi być od czwartku ( w czwartek ostatnie rozgrywki ) do niedzieli ........ w niedziele wieczorem juz raczej bede pls postarajcie sie dostosować pls !
zalezy mi na tym turnieju