View Full Version : Potrzebny program do muzyyyyyy
Lukass
17th November 2005, 07:15 PM
Mam wielka prośbe chodzi o wywalenie wokalisty/wokalistki z mp3 a dokładnie o zrobienie cos w stylu karaoke czyli sama muzyka zero słów, czy ma moze ktoś taki programik jest mi to b. potrzebne.
ShaQu
17th November 2005, 07:19 PM
o0 widze ze sa wsrod naszego skromnego xpamowskiego skladu sa dj ... Tt^^ :D
adek
17th November 2005, 07:23 PM
nie wiem nie znam sie na takich "sztuczkach" ale sprobuj moze Van Basco Karaoke takie cos potrafi...a ja zapytam sie jeszcze qumpla ktory jest dj moze on zna cos takiego i jak cos dam znac odrazu :)
Lukass
18th November 2005, 11:58 AM
OKA popytaj bo jest to dla mnie b ważne. Dzieki :)
Uber_pwnT
18th November 2005, 05:12 PM
mój kolega ma taki program na kompie, pokazywał mi nieraz. Całkiem fajnie. Jak będzie na gg to Ci powiem jak sie ten program nazywa:D Van Basco Karaoke wycisza wokal kosztem jakości:/ . A ja mam dla Ciebie świetny programik CoolEdit 2.1 miłej zabawy. Ten program jest naprawde dobry.
a oto link : http://download.chip.pl/download_62764.html
Raphau
18th November 2005, 07:30 PM
Moj kumpel to ma takie bajery przy sterownikach do karty dzwiekowej :D
Favor
18th November 2005, 08:03 PM
W Cool Edit Pro jest opcja 'vocal cut', z tym, ze rzadko kiedy ladnie wycina wokal. Czasem zdarza sie, ze wycina sie pol perkusji, jedna partia gitarowa czy cos takiego. Wszystko zalezy od zmiksowania piosenki i ulozenia poszczegolnych sciezek. Ale mozna sprobowac. :)
Trooper
18th November 2005, 08:23 PM
ja tego nie rozumiem ... jak mozna wyjac wokal zmiksowany z podkladem .....nie wiem jak to ma dzialac - - to przeciez sie wszystko dzieje w tej samej sekundzie w tym samym momencie jest wokal i podklad .... : x jest tu jakis gosiak dj ? : >
Uber_pwnT
19th November 2005, 11:05 AM
No ale to jest chyba najlepszy program do czegoś takiego. Lukass musisz spróbować. Btw. troche trudno mi pisać wczoraj był półmetek i wiadomo co sie działo heeh
Favor
19th November 2005, 05:50 PM
Trooper napisał(a)
ja tego nie rozumiem ... jak mozna wyjac wokal zmiksowany z podkladem .....nie wiem jak to ma dzialac - - to przeciez sie wszystko dzieje w tej samej sekundzie w tym samym momencie jest wokal i podklad .... : x jest tu jakis gosiak dj ? : >
Plik muzyczny sklada sie z wielu sciezek. Slychac to wyraznie, kiedy masz glosniki stereo i np perkusja 'przechodzi' z jednego do drugiego. Czasem zdarzy sie, ze wokal jest na osobnej sciezce [lub sciezkach] i udaje sie ja [je] wyciac. Najczesciej jednak na jednej sciezce jest kawalek wokalu, kawalek perkusji i kawalek innego instrumentu i po uzyciu 'vocal cut' wychodzi kaszanka. :P
vBulletin® v3.8.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.