PDA

View Full Version : wyzszosc 6.12b nad 5.84d

Kraju
25th July 2005, 07:01 PM
dla mnie sprawa jest oczywista - 6.12b rulez
ale zerknijmy na argumenty (oczywiscie jak zwykle kraju przedstawi problem "obiektywnie" ;)

1) bo nowe jest lepsze (super argument)
2) bo w stara nikt nie bedzie niedlugo gral (chyba ze klan bia xD )
3) wieksza przestrzen
4) wiecej hero
5) wiecej itemow
5) moze i cos tam jeszcze nie jest do konca zbalansowane ale sporo juz gralem i nic sie nie jebie - nie znikaja skille herosom i takie tam inne wkurwiajace gowna
6) gra w nowa dote to nie tylko "wahadlo" jak w starej (raz jedni pushuja raz drudzy) - w nowej dzieki lepszemu terenowi mozna grac taktyczniej - czesciej zastawia sie pulapki a co za tym idzie kiluje - w kazdej 6.12b jest taki etap ze sie juz nie pcha dalej tylko poluje na innych hero co kazdy bardzo lubi :) stara dota byla bardziej przewidywalna (co sie pewnie noobom podoba)
7) z rosha wylatuja itemy (dwa razy iron branch dostaelm - prawda ze cool? ;) - ale sa inne itemy - poczytajcie fora
8) sa teleporty do budynkow - naprawde dlugo mozna sie bronic na wiezach (budynek robi sie niezniszczalny na czas od rozpoczecia teleportacji do jej zakonczenia) = backdoory dozwolone co uwazam za fajna sprawe (dodatkowy element strategii) - ale mozna ciagle sie umowic ze nie wolno i np
9) ktos powie ze ktorys hero jest za mocny - powiem to samo w starej - 100% balansu to utopia ale pamietajmy ze dota to no mode i ze w -ar jak masz pecha to masz pecha a nie 6.12b jest do dupy
10) ktorys hero jest za mocny ? zastnow sie czy moze skladasz itemki jak do starej a nowymi mozesz mu zrobic kuku:)

na podsumowanie troche analogii:
- jedni powiedza ze stara dota smierdzi chujem
- powiem raczej ze stara dota byla piekna jak 18-letnia cizia na ktorej mozna bylo sobie urzywac i urzywac, ale moi drodzy fani 5.84b wiem ze milosc jest slepa ale ta wasza cizia ma teraz 80lat, jest lysa, gruba i nie ma zebow a wy ciagle w niej zakochani - ludzie miejscie litosc dla siebie xD ona nawet niedoslyszy tych mylonych pochlebstw jakie o niej prawicie xD

bardziej oczekuje postow w ktorych odnajde zdzblo logiki stojacej za argumentacja ze to stara jest lepsza no ale coz pewnie beda tylko posty z lapidarnymi stwierdzeniami ze to jednak stara jest the best z ktorych latwo odgadnac ze jeden czy drugi noob jak 1000 razy nie zagra jednym hero to sie nie nauczy a tu lol nowa dota, nowi hero - "moj boze wyjdzie najaw ze jestem noobem" ;)

pozdro pro grajacy w 6.12b
oraz lamy od 5.84d

p.s.

chyba sam bym na takiego posta nie odpisal ale wiecie wszyscy ze tak wlasnie kraju traktuje swoich antagonistow i trzeba mu wybaczyc :)

<BIA>SePi
26th July 2005, 02:16 AM
Fajny poscik Kraju pzesycony obiektywizmem po prostu przesycony :P
to mialo byc porownanie a nie wychwalanie po niebiosa 6.12 i zjechanie 5.84
nie zapominaj ze kiedy pierwsze 6 + wychodzily sam na nie narzekales i klnales sie ze nie nigdy w nie nie bedziesz gra...
popatrz na to z tej strony kto gra w 6.09?? 6.08?6.07?? nikt i pomimo ze nowe 6 wychodza caly czas zwolennikow 5.84 nie brakuje (staliscie sie nowatorskim klanem)

p.s. moze sam kiedys zaczne grac w 6.12 o lol wtedy to juz bedzie 6.18 ale narazie dobrze mi sie gra w stara sprawdzona ote... do bugow i niedociagniec zawsze mozna sie przyzwyczaic !!! :D
pozdro Kraju

Kraju
26th July 2005, 02:54 AM
bugi w stylu ursa, pajak - no ale mamy ver D
ulti z gleby - nie wolno - prosta sprawa
no ale jak mi sie hero wali (np wilk, terrorblade) to jest to nie wybaczalne

a teraz mega gowno jakie znalezlismy w 6.12b
kazda gra powyzej 70 minut konczy sie FATALERROREM
nie wiem czy kazda ale klanem jak gralismy puby to jedna nam padla przy ok87min druga 70min a trzecia 65min
to spory problem i wielka chujnia
no ale zaraz wrzucam ten problem na fora i bedzie dota 6.18
no i wlasnie sepi i inni - w nowej docie juz sie z cyferki na cyferke wiele nie zmienia - nie ma rewolucji (byla jak weszla 6)
teraz to juz tylko poprawiaj wywazenie oraz drobne bugi
a w starej docie niestety juz nikt nic nie zmieni (TrueRus juz chyba w 6.12b graja xD )
wiec bedziecie sobie grac w te bugi do usranej smierci

oczywiscie ze kiedys bylem przeciwnikiem nowego ale sie przelamalem (co polecam kazdemu) i mi sie bardzo spodobala

pozdro dotowcow starzy i nowi :)

Sivy
26th July 2005, 10:31 PM
problem z nowa DotA nie jest taki ze jest do dupy czy coos, tylko ze wielu osobom sie tnie (bo maja slabsze kompy:S) i szczerze malo dobrych gier jest na niej stawianych... nie da sie zagrac dobrego pubka na 6.xx a privow jest jeszcze malo gdyz dobre klany dziwnym trafem prawie wszystkie pozostaly przy starej. Mi osobiscie nie robi to roznicy w jaka gram Dote, jednak czesciej gram stara gdyz gram praktycznie same privy a tych na 5.84d jest po prostu wiecej.

Kraju
8th August 2005, 08:03 PM
jak ktos ma PIII i 256 ramu to moze mu sie ciac
ale i na takim sprzecie dota pojdzie
ludziom 6.12b nie chodzi bo maja zle skonfigurowany software (XP na slabym sprzecie + zbedne uslugi systemowe + zbedne graficzne wodotryski rowniez chodzi mi o sys + programy w tle + parametry graficzne samego w3)
ja mam celerona IV 2.6 256ramu i XP - troche posiedzialem nad konfiguracja i jest cacy
jak ktos ma slabszego kompa to polecam win98se2 i tez bedzie spoko

wracajac do samej doty - nowa dota oczywiscie nie jest idealna jak wszystko inne na tym swiecie ale w porownaniu ze stara jest duzo lepiej zbalansowana i mniej zabugowana

co do privow - naprawde ciezko zagrac priva z agl - i to wasza wina

pewnie ze puby zadko kiedy sa na wysokim poziomie ale lepszy rydz niz nic a zawsze mozna sobie pokombinowac z itemkami lub ze skilem - np rzucanie jednostkami u tinnego

pozdro

topaz85
14th August 2005, 03:57 AM
Hrrhrh ta dota nie jest taka idealna. Dzisiaj sobie pykałem z jakimiś kolesiami i mialem jednego slota wolnego w plecaku i chcialem kupic helm of iron will. Klikam w sklepiku na ikone a tu dupa. Kasy ni ma, itemka ni ma. Jakis nowy tajemny heros podprowadził mi sianko? LOL

Kraju
14th August 2005, 04:52 AM
pewnie ktorys z kolesi dal ci share - i jak robiles zakupy to sklep podlegal pod niego i item wlecial jemu do kieszonki
albo obok mogl stac quiter i to wlasnie i kitera item sie pojawil
wieze ze nie jestes takim noobem bo wylecisz z klanu w przedbiegach
wniosek - bugi byly, sa i beda niestety
pozdro
p.s.
idealna moze nie ale na 100% lepsza od starej

topaz85
14th August 2005, 03:04 PM
NOOB'em? nie rzucaj słów na wiatr. Ja nie mam w zwyczaju bezpodstawnie nadawać imion/ksywek/przezwisk bez powodu :P A quittera nie było chyba, a jeśli był to już na samym początku się odłączył. Widze wy macie jakieś noobomaniactwo.

Kraju
14th August 2005, 06:31 PM
chyba napisalem ze wierze w ciebie - tak ?
no to luz
nara

Bednar
16th August 2005, 04:02 AM
co do pubby , no coz ostatnio nie gram wcale , bo smierdza - fakt , teraz gram z kumplami , jak ktos jest zainteresowany to moze nas znalesc na TGA channel - zawsze nam brakuje 1-2 do kompletu, kazdy jest mile witany "unless u r ****ing n00b and feeder and bad mannered ****er" jak mawia jeden z kumpli :)

Kraju
16th August 2005, 01:53 PM
mimo drobnych niesnasek - jak mawiaja: co bylo a nie jest nie pisze sie w rejestr...
oczywiscie zajrze na kanal TDA
ale gdybys nie mial z kim pograc to zapraszam na clan WoLN
wieczorkiem zawsze nas sporo
i to juz nie ten sam klan (odkad Filca zdetronowalem :D ) - nie jak dawniej ze 5 cos umialo a reszta klanu noobki - teraz jest nas 18 i wszyscy reprezentuja przyzwoity poziom wiec brak nudy gwarantowany
do tego siedzimy na TS (oblookaj w odpowiednim watku) - zapraszam - server otwarty i czynny 24/7/52/1/epoka ;)
pzdr

Bednar
16th August 2005, 04:15 PM
TGA a nie TDA :D , bywamy wieczorkiem zawsze 19- 6 :D a w dzien to juz roznie :/ a jak cos to wpadne z kumplem do Was ;) to zagramy , bo widze ze nareszcie 6.12b u Was (nie wiem od jak dawna , ale wczorej dopiero przycielem :rolleyes: )

Kraju
16th August 2005, 06:09 PM
Niezle godziny - ja tylko takie wyrabiam w weekend.
A w ciagu dnia to tylko spamuje na forach :D bo pracuje
Jezeli mi napiszesz ze grasz miedzy 19 a 6 potem lecisz do roboty 8-16 a od 17 do 19 dymasz panne to pozostaje spytac czy z roboty wyciagasz tyle kasy ze starcza ci a na koks czy tylko na nasz rodzimy najlepszy na swiecie dynx ? :D
przetestuj nasz server do TeamSpeaka i do uslyszenia wieczorem a raczej juz za godzine.
pzdr

Bednar
16th August 2005, 07:31 PM
Mam 18 lat = > wakacje => nie robie (robie prawo jazdy ale to sie nie liczy:P)=> mnostwo wolnego czasu , na dynx tesh :D