PDA

View Full Version : Ghost One nie działa



Kuba94
2nd December 2010, 08:21 PM
Witajcie,
używam Ghost One plus 17.0
Gdy się loguję wyskakuje coś takiego :
http://img839.imageshack.us/img839/2762/beztytuuaeg.jpg
Konfiguracja
#####################
# BOT CONFIGURATION #
#####################

### the log file

bot_log =

### the language file

bot_language = language.cfg

### nowa wersja patcha

bot_patch23ornewer = 1

### Ścieżka do twojego warcrafta.
### Ścieżka musi kończyć sie odpowiednimi separatorami (np. "\" Dla Windowsa albo "/" dla Linuxa)

bot_war3path = C:\Program Files\Warcraft III\

### zostawić puste

bot_bindaddress =

### Port Ghost'a++ hostuje gry z battle.netu (musi być on róznic od twojego _admingame_port)

bot_hostport = 6000

### maksymalna ilość gier jakie bot może zahostowaćw jednym czasie.

bot_maxgames = 5

### Tigger komenda słuzy do posługiwania się tylko w grze

bot_commandtrigger = !

### Ścieżka do folderu gdzie trzymasz pliki konfiguracyjne do map ( musi się kończyć separatorem ( "/" )

bot_mapcfgpath = mapcfgs\

### Ścieżka do folderu gdzie trzymasz pliki zapisu gry ( musi się kończyć separatorem ( "/" )

bot_savegamepath = savegames\

### Ścieżka do folderu gdzie trzymasz pliki z mapami ( musi się kończyć separatorem ( "/" )

bot_mappath = maps\

### Jeżeli chcesz aby powtórki z gier zostały zapisywane ( "1" ) lub nie ( "2" )

bot_savereplays = 0

### Ścieżka do folderu gdzie trzymasz pliki powtórek ( musi się kończyć separatorem ( "/" )

bot_replaypath = replays\

### Nazwa twojego Bota w poczekalni jak i zarówno w grze.
### Możesz też zrobić aby nazywa ghosta miała kolory. Aby nadać kolory nazwie bota musisz zostawić pierwszy człon nienaruszony czyli "|cFF" po czym wpisujesz kod koloru ( 6 cyfr z tabeli rgb )
### Nazwa wirtualnego hosta nie może być dłuższa niż 15 znaków.

bot_virtualhostname = |cFF4080C0GHost

### Aby ukryc ip gracza dla innych albo nie.

bot_hideipaddresses = 0

### Jeżeli checie spoofcheck ( "1" ) albo nie ( "0" )
### Jeżeli checie aby admin musiał potwierdzać czy jest adminem, jeżeli nie potwierdzi to nie będzie miał dostępu do bota.

bot_spoofchecks = 1

### Jeżeli chcesz aby była pokazywana wiadomość o odświeżeniu gry albo nie.

bot_refreshmessages = 0

### Jeżeli chcecie automatycznie blokować grę po wejsciu ownera.

bot_autolock = 0

### Jeżeli checie aby zapisywało wam każda gre po tym np. jak gracz dostanie DC.

bot_autosave = 0

### Jeżeli chcesz aby inni co nie mają mapy mogli ją ściagnąć od Ciebie.
### ustaw na 0 aby wyłączyć możliwość pobierania od Ciebie map.
### ustaw na 1 taby włączyć mozliwość pobierania od Ciebie map.

bot_allowdownloads = 1

### Jeżeli chcesz aby bot pokazywał informacje o graczu który pobiera mape

bot_pingduringdownloads = 0

### Maksymalna ilość graczy którzy mogą pobierać jednocześnie od Ciebie mape.

bot_maxdownloaders = 3

### Maksymalna predkość jaką gracze mogą od Ciebie ściagać mapy.

bot_maxdownloadspeed = 100

bot_lcpings = 1

### Wyrzuca automatycznie gracza z gry powyżej określonego pingu.

bot_autokickping = 400

bot_lobbytimelimit = 10

### Letancy gry. Przydatne do poprawy jakości gry.

bot_latency = 100

### Maksymalna ilość pakietów.

bot_synclimit = 50

### Czy gracze mogą głosować aby wyrzucić kogośz gry ( "1" ) albo nie ( "0" )

bot_votekickallowed = 1

### Ile procent głsów musi być aby został dany gracz wyrzucony.

bot_votekickpercentage = 100

### Domyślna mapa przy załadowaniu

bot_defaultmap = dota6.68c

### plik MOTD
### jeżeli plik nie istnieje użyje on domyślnych ustawień.

bot_motdfile = motd.txt

### plik ładowania gry
### jeżeli plik nie istnieje uzyje on domyslnych ustawień.

bot_gameloadedfile = gameloaded.txt

### Plik koniec gry
### jeżeli plik nie istnieje uzyje on domyslnych ustawień.
### Działa tylko przy statach z mapa doty
bot_gameoverfile = gameover.txt

############################
# ADMIN GAME CONFIGURATION #
############################

### Jeżeli chcesz aby admin tworzył gry albo nie. ( przeczytaj readme.txt aby uzyskać więcej informacji

admingame_create = 0

### Port jaki ghost++ użyje dla do hostowania gry ( musi być inny od twojego bot_hostport )

admingame_port = 6113

### Hasło admina z gry

admingame_password =

##########################
# DATABASE CONFIGURATION #
##########################

db_type = sqlite3

db_sqlite3_file = ghost.dbs

### mysql konfiguracja
### Tylko jeżeli uzywasz wyżej wymienionej bazy.

db_mysql_server = localhost
db_mysql_database = ghost
db_mysql_user = YOUR_USERNAME
db_mysql_password = YOUR_PASSWORD
db_mysql_port = 0

############################
# BATTLE.NET CONFIGURATION #
############################

### Z jakim serwerem ma się połączyć twoj bot.
### 1.) useast.battle.net
### 2.) uswest.battle.net
### 3.) asia.battle.net
### 4.) europe.battle.net
### 5.) server.eurobattle.net
### Wybieramy: server.eurobattle.net

bnet_server = server.eurobattle.net

### Twój cdkey Warcraft III ROC

bnet_cdkeyroc = FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

### Twój cdkey Warcraft III TFT

bnet_cdkeytft = FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

### twoja nazwa battle.net

bnet_username =

### twoje hasło battle.net

bnet_password =

### kanał na który bot ma być automatycznie dołączać po uruchomieniu.

bnet_firstchannel = W3-Bots

### the root admin on this battle.net server only

bnet_rootadmin = Kuba94
### Tigger komenda

bnet_commandtrigger = !

### Jeżeli chcesz aby miejsca zostały trzymane dla twoim znajomych

bnet_holdfriends = 1

### Jeżeli chcesz aby miejsca zostały trzymane dla członków z klanu.

bnet_holdclan = 1

bnet_custom_war3version = 24
bnet_custom_exeversion =
bnet_custom_exeversionhash =
bnet_custom_passwordhashtype = pvpgn

###
Poradzi ktoś coś na to ?

dolmel
3rd December 2010, 01:17 AM
tlumaczac to doslownie to zle haslo wpisales haslo dla konta bota xD

B4rt0z0
3rd December 2010, 02:26 AM
zle haslo albo nie aktywowane konto moze....

Kuba94
3rd December 2010, 05:46 PM
hasło jest dobre ;/ , czy trzeba tworzyć do tego jakąś baze danych ?

KaCzA
3rd December 2010, 07:31 PM
pisze wyraźnie że masz złe hasło. Może brak Ci aktywacji konta ?

Konfigurowałeś zgodnie z tym ? http://eurobattle.net/showthread.php?t=117951