View Full Version : Internet - moze ktos mial taki problem.
lucky
19th April 2005, 09:52 PM
Dzialaja stronki www , ale nic poza tym. GG , Topaz , Battle.net , WoW no probowalem wszystkiego i dzialaja tylko stronki.
ping onet.pl -t lub cos innego to nic sie nie dzieje , zadnych pakietow.
Robilem reinstall systemu , karty sieciowej...
P.S: Pytalem znajomych z LANa i kazdy ma wszystko ok .
Czy ktos spotkal sie z takim problemem ? Jesli tak to jak sobie z tym poradzil ;) .
BLUE_SYSTEM
19th April 2005, 09:58 PM
Moze masz złośliwego admina sieci i zablokowal ci wszystkie porty oprocz 80, czyli tego do stronek ??
Lukass
19th April 2005, 09:59 PM
LoL ciekawy prblem :/ jeszcze sie z takim czyms nie spotkałem :/ dziwne ze tylko strony działaja :P jak masz router to sprawdz bo moze ktoś ci porty poblokował i masz tylko odblokowany port 80 do stron.
Ps. o widzisz BLUE_SYSTEM mysli tak samo :d
OmegaPL
19th April 2005, 10:28 PM
baaaardzo mozliwe jest to z blokwaniem portow :) na moim routerze mozna takie rzeczy robic :) heh ale staram sie nie ograniczac innym netu (jestem administratorem sieci) :D, chociaz w sumie to nigdy nie ograniczam netu :D niech korzystaja tyle ile chca :D hehe
lucky
19th April 2005, 10:54 PM
calkiem mozliwe ale bez przesady gg , irc , topaz oO rozumiem p2p . No nic dzieki za pomoc jutro bede musial sie kontaktowac z kochanym adminem
OmegaPL
19th April 2005, 10:56 PM
Moze go wkurzyles?? :D hehe i zeby zrobic Ci na zlosc zablokowal wsyzstko oprocz 80 :)
Winch2006
19th April 2005, 10:56 PM
masz poblokowane globalnie p2p... u nas admin tez cos takiego zrobil :D ale go wszyscy zjechali! bo chujnia byla zneta. Doslownie nic sie niedalo zrobic.
Skillzz
20th April 2005, 09:19 AM
Zobacz jakie ma IP brama domyślna, kliknij monitorki na dole ( win XP ) i wpisz ten adres w przegladarce. Jestes w ustawieniach routera. Teraz znajdz "port forwarding" i tam masz jakie porty sa odblokowane, a jakie nie. Odblokuj sobie według uznania. :D Gl hf.
Lukass
20th April 2005, 10:15 AM
Skillzz napisał(a)
Zobacz jakie ma IP brama domyślna, kliknij monitorki na dole ( win XP ) i wpisz ten adres w przegladarce. Jestes w ustawieniach routera. Teraz znajdz "port forwarding" i tam masz jakie porty sa odblokowane, a jakie nie. Odblokuj sobie według uznania. :D Gl hf.
CHyba ze router jest chroniony chasłem a na 1000% jest wiec nic ztego :D
Odolan
20th April 2005, 02:51 PM
hmm to dziwne ze tak nagle to sie stalo albo router albo niewiem czy to cos pomoze ale sproboj: wyciagnij baterie z plyty glownej od biosa na 10 min i w tym czasie mozesz wyciagac zworki od biosa kazda na 15 sec. tylko pamietaj zeby wyciagac poczekac i wlozyc i kolejna jest ich ok 5 zalezy jaka plyta:P Wtedy przywrocisz biosa do ustawien fabrycznych moze tam cos jest poje**ne
Winch2006
20th April 2005, 03:09 PM
admina musial wkurwiac bezwlad sieci... kazdy sciagal kiedy chcial, ludzie mu pewnie sie skarzyli i sie wkurwil... easy...
kam
20th April 2005, 03:11 PM
ja tak mialem jak zmienialem router ale zeby nie miec problemu to go nie wzialem :P
Odolan
20th April 2005, 04:57 PM
najlepsza metoda to przywrocenie ustawien fabrycznych w biosie i w routerze(jesli cos sie w biosie lub w routerze stalo) wiem ze skonfigurowanie routera do zwyklej siecie jest proste co innego np. tak jak u mnie zeby na 6 serverow wpuscic 6-cioma routerami do kazdego serva: 40 mbit z jednego lacza ok 4 godzin zabawy ze wszystkimi szkoda gadac tak sie nauzeralem i to ekipa byla 5-cio osobowa ale sie ciesze bo teraz mam 300 kb xD i pingo 60-80 i port 6112 :D
A admin nie mogl sie wq**c i zablokowac wszystkie porty najlepiej dla kazdego uzytkownika ograniczyc transfer i sprawdzic statystyki ile kto sciaga z neta i dac mu pouczenie. NAjlepsza rada idz do admina i pogadaj z nim o problemie moze razem dojdziecie do tego jak go zwalczyc.
Q3MaSTeR
20th April 2005, 07:48 PM
to nie jest wina admina, a konfiguracji sprzetowej/softowej
dlaczego? bo gg dziala na porcie 80 a watpie aby adminowi sie chcialo blokowac ip serverow. Ale dziwne ze po reinstalu systemu jest to samo...... moze jakis spyware albo virus lub ktos z sieci blokuje wyjscie z twojego kompa....
podaj mi wiecej danych na gygy i powiem ci co o tym myslec
lucky
20th April 2005, 08:34 PM
no tak zanim zrobilem format to mks wykryl 98 wirusow :) a SpyBot ok. 30 :P , ale myslalem ze po formacie wszystko wroci do normy . btw. formatowalem tylko partycje systemowa , moze byc tak ze na jakiejs innej partycji np. z filmami cos siedzi ? chociaz mks pokazuje ze jest ok ? .
btw2. u mnie w sieci kazdy uzytkownik ma przypisany swoj ip nawet gdyby admin zablokowal tylko mnie to probowalem zmieniac na IP kumpla u ktorego jest wszystko .
Q3MaSTeR
20th April 2005, 08:46 PM
dlatego mowie ze masz jakiegos syfa ;) wpisanie ip kolegi nic nie da przynajmniej u mnie tak jest bo do ip jest przypisane maca kary sieciowej i nic ci by nie chodzilo. To tesh zalezy od ustawien admina..... uzyj jakis spywarow Ad-Aware Personal i do tego spybota i do tego antyvir z najnowszymi definicjami
Naddar
21st April 2005, 01:05 PM
zamiast zmienic IP mozna zmienic MAC :Pjak zmienisz MAC to ip tez sie zmienia ;O
Odolan
21st April 2005, 05:05 PM
najlepiej delete c: format c: usuwa cala partycje potem ja formatujesz i napewno nie masz syfa :p a jak cos to usun reszte partycji.
lucky
21st April 2005, 05:39 PM
a jednak to nie software ;)
dzwonil do mnie provider ze musieli mnie odlaczyc bo jakis wirus ode mnie szalal na sieci :P .
Lukass
21st April 2005, 05:52 PM
NO i wszytsko sie skonczyło pozytywnie :D a mówiłem ze to wina admina :d
BLUE_SYSTEM
21st April 2005, 06:59 PM
Wiedzialem ze to admin :D, A ty rozprzestrzeniales wirusa :p nie ladnie <lol>
vBulletin® v3.8.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.