View Full Version : Habemus Papam
[CT]Hunter_pl
19th April 2005, 06:28 PM
Habemus Papam
Moldar
19th April 2005, 06:34 PM
fajnie..... ciekawe kogo wybrali.
Lewatywa
19th April 2005, 06:38 PM
Ja bym chcial zeby papiezem zostal Nigeryjczyk bo jestem ciekawy czy by byl koniec swiata
Lukass
19th April 2005, 06:38 PM
Wszyscy czekają w napięci i zaraz sie okaze :D
Ps. Lewatywa nie zaczynaj
Harpoon
19th April 2005, 06:57 PM
no takze jestem ciewak ... prawdopodobne ze Racinger [spolszczylem] ale nie wiem nie wiem ..
ps. wlasnie lewatywa ... twoje texty mnie rozbajaja :D
Odolan
19th April 2005, 06:58 PM
Wiec Mamy nowego papieza
Nowym Papiezem jest: Kardynał Jozef Radzinger(czy jakos tak) Niemiec
cripton
19th April 2005, 07:04 PM
Racinger ;/ no cóż... nie powiem że jestem nadwyraz szczęśliwy... ale trzeba zaakceptować
Harpoon
19th April 2005, 07:04 PM
racinger nowym papiezem :D Benedykt XVI
w zasadzie to nie wiem czy to dobrze czy zle ...;]
Lewatywa
19th April 2005, 07:07 PM
To z jakiego kraju jest ten papiez? Bo nie mam telewizora zeby ogladac
Harpoon
19th April 2005, 07:07 PM
Niemcy...
Lukass
19th April 2005, 07:15 PM
i nie jest muzynem !!! wiec nie pytaj !!!
Odolan
19th April 2005, 07:20 PM
Lewatywa napisał(a)
To z jakiego kraju jest ten papiez? Bo nie mam telewizora zeby ogladac
a lewatywa jak zwykle swoje
Winch2006
19th April 2005, 07:23 PM
niech zyje papiez! anyway, ratzinger mi zabardzo tam niepasuje... ej, wracajac do czarnego po Polaku mialo byc ich jeszcze dwoch! wiec czarny bedzie po niemcu... zwreszta co wam sie tak do konca swiata spieszy? btw. ratzinger ma 78 lat wiec dlugo i tak chyba nieujedzie :|
Lewatywa
19th April 2005, 07:23 PM
lukass napisał(a)
i nie jest muzynem !!! wiec nie pytaj !!! Z kad wiedziales ze chce o to spytac???
Odolan
19th April 2005, 07:31 PM
Oj lewatywa tobie cos odbija ostatnio
Q3MaSTeR
19th April 2005, 07:57 PM
on byl w jugendhitler ;<
Terrorboy
19th April 2005, 08:01 PM
Takie byly czasy wtedy, kazdy musial byc......nie sądzę zeby bylo to cos zlego. Jesli koles ma 78 lat, to i tak dlugo nie bedzie papiezem. Mi tam osobiscie nie przeszkadza ze Niemiec jest, wazne ze chyba w koncu dominacja Włochów została chyba juz na dłużej przerwane, bo to oni byli Papiezami przez ostatnie 500 lat czy jakos tak;/
Odolan
19th April 2005, 08:02 PM
ale on byl zmuszony do sluzby w hitlerjugent.
Lewatywa
19th April 2005, 08:05 PM
Ja jagbym nie chcial byc w jakiejs organizacji to bym nie byl, mogl wyjechac do wielkiej brytani bo tam chyba niemcy wogule nie mieli wladzy
Terrorboy
19th April 2005, 08:08 PM
Wiesz tak sie sklada ze WIELU Niemcow rowniez bylo ofiara Hitlera. A moze on kochal swoj kraj i nie chcial wyjezdzac:rolleyes:
Harpoon
19th April 2005, 08:32 PM
a ja slyszlalem ze po papierzu "slonce" ma byc jeszcze jakis, pozniej papiez- murzyn i "ostatni z kraju kwitnacej wisni" wiec z japoni (ale to tylko jakies tam przepowiednie)
tak poza tym ... omg ma racje, wtedy wielu ludzi zmuszali i nie tylko do takich rzecza jak hitlerjugent, przeciez oni ich wtedy o mlodosc wychowywali tak zeby uwazali Hitlera za boga, krola, istote wspaniala i takie tam ... wiec propuje zamknac temat HJ ;]
Mam_wrotki-CT
19th April 2005, 08:53 PM
jak jan paweł 2 był u nich w kraju to niemcy nie przywitali go zbyt serdecznie , mimo to ciesze sie ze mamy nowego papieza , nawet jesli jest z niemiec
torogron
19th April 2005, 09:06 PM
a jade dalej to samo ]:->
FeniX`cK
19th April 2005, 09:07 PM
mamy nowego papieza ale jak winch powiedzial dlugo tego zaszczytu miec nie bedzie bo nawet w przepowiedniach bylo ze nastepnych chyba 2 papiezy bedzie krutko kolo 5 lat ... a potem jakis murzyn (w co watpie :p ) poczekamy zobaczymy^^
Lukass
19th April 2005, 09:13 PM
Co wy tak z tymi przepowiedniami :D WIezycie w to naprawde :> zastatnówcie się co wy wogóle mówicie :D
Lewatywa
19th April 2005, 09:22 PM
Ja nie bede sie wypowiadal co sadze o tym wszystkim bo pewnie dostane bana jak dzis na w3
cRun
19th April 2005, 09:27 PM
19.04 -> 1+9+4 = 14
14 - 1 = 13
liczby nie klamia -.-
BLUE_SYSTEM
19th April 2005, 09:57 PM
Dobrze ze on został Papieżem, bo byl to jeden z najblizszych Kardynałow dla Karola Wojtyły. I ładnie powiedzial ze jest Następcą Papieża WIELKIEGO Giovanni Paulo secundo czy jakos tak :)
[CT]Hunter_pl
19th April 2005, 10:14 PM
Ja jestem zadowolony z tego ze wlasnie on zostal Papiezem.
Dzisiaj ogladalem z kumplem TV i widac po nim bylo niesmak ze niemiec zasiadl na tronie Piotrowym. Spytalem go "a co o nim wiesz poztym ze jest Niemcem??". Oczwyscie prawie nic. Jakby troche poznac to co glosil kardynal Ratzinger, w co wierzy i co zapowiadal, jakim jest wielkim intelektualista, jakie bylu jego staosunki z Janem Pawlem II i ze z jednej strony jest posoborowym reformatorem , a z drugiej konserwatysta- to naprawde jest wedlug mnie najlepszy kandydat.
Zgadzam sie z wieloma jego pogladami i mysle ze w ten trudny czas wlasnie takiego czlowieka potrzeba kosciolowi.
Harpoon
19th April 2005, 10:34 PM
ja tez nie uwazam ze jak niemiec to odrazu musi byc zly czy cos...
bynajmniej nie zaglebialem sie w jego poglady i 'teorie' teologiczne, aczkolwiek sam fakt ze byl to jeden z najlepszych przyjaciol i wspolpracownik JPII mi wystarcza..
poza tym ocenimy go jeszcze w przyszlosci, a nie a samym poczatku jego pontyfikatu :D
OmegaPL
19th April 2005, 10:40 PM
Wiekszosc ma niesmak, bo przyzwyzailo sie ze Polak byl Papiezem. Ciekawego, czy jakby wybrali kogos z jeszcze innego kraju, to czy tez by mieli takie samo uczucie... Mysle ze tak. Mi osobiscie wydaje sie ze Benedykt XVI bedzie dobrym Papiezem, ktory bedzie dokanczal dzielo Jana Pawla II Wielkiego... Takie jest moje zdanie
PS. Pierwsza z rzeczy jaka powinien on zrobic to Beatyfikowac Karola Wojtyłe...
Harpoon
19th April 2005, 10:51 PM
OmegaPL napisał(a)
PS. Pierwsza z rzeczy jaka powinien on zrobic to Beatyfikowac Karola Wojtyłe...
a moim .. beatyfikowac i kanonizowac ;].... jesli oczywiscie czas mu pozwoli ;]...
ale mowia ze beatyfikacja JPII bedzie juz mozliwa za 5 lat (to chyba niedlugo w ichniejszym przeliczniku :D:P)
vBulletin® v3.8.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.