View Full Version : Port 6112
lordeedee
3rd November 2003, 03:59 AM
Witam.
Mam nastepujacy problem. Mam w domu lacze Neo+. Lacze obsluguje mi serwer Linuxa z NAT na iptables. Za tym serwerkiem mam 2 komputery z dostepem do internetu poprzez serwer.
Problem w tym ze podlaczyc sie do BN moge (z tych dwoch kompuff za natem), zagrac rowniez moge... ale nie moge zalozyc gry. Nie moge aranzowac teamuf i takie tam wszystkie uslugi ktore wymagaja polaczenia z komputerem "za natem".
Nie wiem jak ustawic regulke iptables. Prosze o pomoc, bo dotychczas dzialalem na ipchains i przy przesiadce nie daje rady.
Jezeli ktos moze pomoc to siec lan jest adresowana 192.168.0.0/24 a serwer nie ma stalego IP zewnetrznego.
Lordi
Jose
3rd November 2003, 08:57 AM
iptables jest opisany w dziale FAQ, ale jak serv nie ma stalego IP zewn to chyba nie da sie nic zrobic, ale probowac mozesz...
XXL
3rd November 2003, 12:50 PM
Neostrada ma zerwnetrzne IP, tylko ze jest dynamicznie przydzielane, wiec za kazdym razem moze byc inne, ale to nie ma znaczenia. Na neo mozna bez problemow zakladac gry.
Kadaver
3rd November 2003, 03:09 PM
No ja mam nesotrade i wszystko chodzi ok. Ale ja mam ja sam, nie w lanie. BTW, BLOODRAGE ma neostrade, chyba tez sam i NIE MOZE zakladac gier. I mowi, ze nie ma FW. CZemu?
lordeedee
3rd November 2003, 07:01 PM
Walczylem z tym troche w nocy i sprawa siem nieco wyklarowala...
Stanalem teraz mniej wiecej w takim punkcie:
- jeden komp moze juz hostowac gry itd
- drugi nie ;/
- ten pierwszy ktory hostuje jest spox, tylko ten drugi nie moze sie dolaczac na gry przez niego hostowane...
Jak to mawiaja: ****. :<
Hilfe! Ajuto! Help! Kurde bele... pomocy.
SirHoe
3rd November 2003, 08:24 PM
ja mam tera w lanie port przekierowany, no i u mnie wszystko chodzi ok (znaczy moge zakladac tez), ale jak ktos chce grac w wara (a nie jestem to ja) no to mi sie obrywa, ze wszyscy placa a ja tylko sobie moge pograc w wara;)
Jose
3rd November 2003, 08:38 PM
lordeedee napisał(a)
- ten pierwszy ktory hostuje jest spox, tylko ten drugi nie moze sie dolaczac na gry przez niego hostowane...
lol, to normalne, nigdy nie bedzie mogl, bo macie takie same IP przed servem...
Rakiti
3rd November 2003, 09:15 PM
A ja mam podobny problem. Zobiłbym to wszystko, gdybym wiedział co to "iptables". Ja mam winXP:pro. Na lini komend to nie wykrywa tych poleceń co są na faq. Nie mam żadnej sieci lan, tylko jeden komputer i stały dostęp do netu.
P.S. Na google wyczytałem, że iptables to jakiś firewall czy co?
Rakiti
3rd November 2003, 09:23 PM
Ok juz nie trzeba. Wiem juz co i jak.
Skillzz
22nd August 2004, 12:02 PM
wow. -.-
Naddar
22nd August 2004, 12:43 PM
errr... skillzz skumaj date topicu :P
TheFuckingScorp
22nd August 2004, 03:15 PM
why didn't u write this thread in english
i was intrested in this because i can't host, and i opened the port, deactivated firewall, and nothing... i don't know what else must i do...
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.